O ţară a depășit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus. Record de infectări raportat într-o singură zi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
india_taj_mahal
india_taj_mahal

India a depăşit vineri pragul de 1 milion de contaminări declarate cu noul coronavirus, raportând 34.956 de noi cazuri şi 687 de decese, cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus într-o singură zi, relevă datele publicate vineri de Ministerul Sănătăţii de la New Delhi.

Contagiunea s-a accelerat în oraşele mai mici şi în mediul rural după ridicarea unor ample restricţii sanitare, potrivit AFP, DPA şi Reuters.

A treia naţiune din lume ca număr de contaminări înregistrate, după SUA şi Brazilia, gigantul asiatic a raportat vineri 25.602 decese dintr-un total de 1.003.832 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale publicate în cursul dimineţii de Ministerul Sănătăţii indian.

Răspândirea accelerată a coronavirusului a determinat autorităţile să reimpună restricţii sanitare pe plan local, inclusiv reintrarea în izolare pentru a încetini propagarea epidemiei de COVID-19, notează AFP.

Contaminările s-au intensificat după ce India a început să relaxeze restricţiile la jumătatea lunii mai, când au fost reluate serviciile de transport pe plan intern şi s-au redeschis birourile şi pieţele comerciale, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel