O tânără s-a dezbrăcat în fața sediului Poliției de Frontieră din Republica Moldova. De ce a recurs la acest gest? 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
protest in fata politiei de frontiera moldova tanara dezbracata
protest in fata politiei de frontiera moldova tanara dezbracata

O femeie a protestat în lenjerie intimă în față sediului Poliției de Frontieră din Moldova. Ea a explicat că însoțitoarele de bord ale unei companii de transport sunt "intimidate și hărțuite", în incinta Aeroportului Internațional Chișînău, de către reprezentanții Poliției de Frontieră.

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost cea cea a asistat la acest protest și a transmis imaginile pe Facebook.  "Sunt dezbrăcate până la lengeria intimă și chiar au fost cazuri când au fost "rugate" să se dezbrace de tot. Așa metode utilizează instituțiile statului pentru a pune presiune pe unii agenți economici "incomozi", care nu vor să plătească taxe neformale "de protecție" "că în anii '90", se arată pe contul paginii Partidului Democrația Acasă, relatează Pro TV Chișinău.

"Ținem să evidențiem că respectivele acțiuni au loc în linia a 2-a de control, unde nu au acces decât colaboratorii Poliției de Frontieră. Or, în acest sens compania a recepționat multiple plângeri din partea pasagerilor supuși intimidarilor. Mai mult, ilegalitățile culminează cu faptul că pasagerii sunt forțați să comunice date cu caracter personal (telefon, domiciliu etc.) sub rezervă că vor fi citați în ordine penală", a scris Costiuc pe o rețea de socializare. El a mai adugat că angajații companiei de transport sunt supuși în mod constant la așa zise controale din partea poliției de frontieră din Republica Moldova, controale care, de fapt, "sunt autentice percheziții corporale neautorizate".  În replică, șeful Sectorului Poliției de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișînău a respins aceste acuzații.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel