Deși munca este solicitantă și puțini ar avea curajul să o facă, o tânără din Australia a transformat curățenia locuințelor insalubre într-o afacere de succes. Charlotte Bosanquet, în vârstă de 21 de ani, a devenit un nume cunoscut în mediul online și în presă datorită activității sale neobișnuite: curăță locuințele persoanelor care, din cauza problemelor de sănătate mintală, nu mai pot întreține un minim de igienă în spațiul propriu.
Pentru această activitate, tânăra obține un venit lunar de aproximativ 9.000 de euro, lucrând doar cinci ore pe zi.
Deși pare o soluție ideală pentru a câștiga bine muncind puțin, realitatea meseriei este mult mai dură. Charlotte intră zilnic în locuințe aflate în stare avansată de degradare, unele dintre ele devenite periculoase pentru sănătatea celor care le ocupă. Cu multă empatie și curaj, dar și echipamente speciale – mănuși, măști sau costume de protecție – tânăra australiană intervine acolo unde puțini s-ar încumeta.
Tânăra recunoaște că e o muncă foarte grea
„Este o muncă grea, dar nobilă”, spune Bosanquet, care subliniază că majoritatea clienților ei au trecut prin episoade severe de depresie sau alte afecțiuni psihice, iar serviciul oferit de ea nu înseamnă doar curățenie, ci și redarea unui sentiment de demnitate.
Ideea i-a venit în perioada în care era studentă și căuta o sursă suplimentară de venit. În scurt timp, și-a dat seama că nu doar câștigurile sunt atractive, ci și satisfacția personală de a ajuta oameni aflați în impas. Așa a luat naștere compania pe care astăzi o conduce și care numără deja nouă angajați.
Charlotte a fost invitată în mai multe emisiuni și a atras atenția pe rețelele sociale prin conținutul în care arată transformările spectaculoase ale locuințelor. De asemenea, oferă gratuit serviciile de curățenie în unele cazuri, pentru cei care nu își permit să plătească, spunând că vrea să ajute oameni „care se simt prinși în propriul mediu”.
Deși este un domeniu care nu necesită experiență profesională, meseria de specialist în curățenie extremă presupune efort fizic, rezistență psihică și o doză mare de compasiune.
View this post on Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News