O stradă dintr-un oraș din România s-a surpat din cauza zăcământului de sare. ISU ia în calcul evacuarea oamenilor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O stradă dintr-un oraș din România s-a surpat din cauza zăcământului de sare. ISU ia în calcul evacuarea oamenilor / Foto: Facebook
O stradă dintr-un oraș din România s-a surpat din cauza zăcământului de sare. ISU ia în calcul evacuarea oamenilor / Foto: Facebook

Situația devine tot mai tensionată în orașul Slănic Prahova, în urma surpării unei părți semnificative a străzii 23 August, fenomen atribuit cel mai probabil zăcământului de sare din zonă. 

Joi dimineață în fața sediului Poliției locale s-a surpat o bucată mare de stradă, care a declanșat o intervenție de urgență din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Imaginile captate la fața locului sunt înfricoșătoare, iar localnicii, treziți brusc din somn, au fost martorii neputincioși ai surpării spectaculoase a arterei principale a străzii. În acest moment, zona afectată a fost complet restricționată, accesul fiind interzis atât pentru pietoni, cât și pentru vehicule.

 

Se ia în calcul evacuarea oamenilor

 

Primarul Costea Daneluș a reacționat prompt, anunțând verbal ISU Prahova și Instituția Prefectului despre situația de urgență. El a afirmat că va trimite și notificări scrise referitoare la prăbușirea terenului, subliniind particularitatea zonei, dată de prezența minelor de sare, atât cele turistice, cât și cele de exploatare.

Prefectul județului Prahova, Emil Drăghicescu, a subliniat gravitatea situației și a prezentat măsurile imediate ce urmează să fie luate.

"Zona are o particularitate anume prin faptul că, știm cu toții, acolo se află mina de sare de la Slănic, atât cea turistică, cât și cea de exploatare. Din punctul meu de vedere se vor întreprinde toți pașii legali și anume Comitetul Local pentru Situații de Urgență este în momentul de față convocat, va constata, bineînțeles, cu specialiștii din domeniu, care este motivul acestei surpări, care este pericolul și în funcție de constatarea lor, eu va trebui să convoc la rândul meu, dacă se impune Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vedem dacă se va impune o evacuare", a declarat Drăghicescu într-un interviu acordat în direct la Antena 3 CNN.

Autoritățile locale și județene sunt acum în alertă maximă, conștiente de potențialul pericol pe care îl reprezintă surpările de teren într-o zonă dens populată. Echipele de intervenție lucrează pentru stabilizarea situației și evaluarea daunelor. Comunitatea locală este îndemnată să rămână vigilentă și să respecte cu strictețe indicațiile autorităților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel