O româncă din Italia nu i-a plătit chiria doi ani proprietarei și i-a devastat apartamentul. Riscă acum închisoarea

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italiancă înșelată de o româncă: timp de doi ani nu i-a plătit chiria
Italiancă înșelată de o româncă: timp de doi ani nu i-a plătit chiria

O femeie de 32 de ani, originară din România, este adusă în fața justiției sub acuzația de fraudă, insolvență frauduloasă și tentativă de șantaj împotriva unei femei în vârstă de 87 de ani din Pesaro. 

Această poveste tulburătoare a început în septembrie 2020, când femeia în vârstă a încheiat un contract de închiriere pentru un apartament situat în Viale Trento cu românca. Cu toate acestea, bătrâna nu a primit niciun ban de chirie timp de aproape doi ani, conform presei străine.

Încă de la început, proprietara apartamentului a fost indusă în eroare, deoarece documentele prezentate de către chiriașa româncă, inclusiv contractul de muncă și fișa de salariu, s-au dovedit a fi false. Cu toate acestea, primul trimestru de chirie a fost plătit în luna decembrie a aceluiași an, suma de 1.200 de euro fiind transferată proprietarei. Însă aceea a fost singura plată pe care italianca a primit-o de la româncă.

Deși în lunile care au urmat, bătrâna a încercat să tragă de chiriașă să îi plătească suma convenită, românca a găsit de fiecare dată un motiv pentru care nu poate să îi dea banii. Tensiunile au atins cote maxime atunci când femeia a cerut 750 de euro sub pretextul că ar fi avut nevoie de bani pentru a debloca contul bancar. Încredințată că ajută, proprietara a efectuat plata, dar banii nu i-au fost niciodată restituiți. În schimb, a primit un cec fără acoperire.

După doi ani, românca a plecat din apartament fără să mai plătească niciun ban

 

Situația a persistat timp de 18 luni, până în martie 2022, când proprietara a fost lăsată cu un apartament devastat și cu datorii neplătite. Conștientă de gravitatea situației, aceasta a decis să recurgă la ajutorul autorităților și să aducă acuzațiile în fața instanței.

În cadrul procesului, avocatul apărării, Marco Notarangelo, a solicitat un raport psihiatric pentru clienta sa, sugerând astfel posibilitatea unor probleme de sănătate mintală care ar putea influența comportamentul acesteia. Cu toate acestea, procesul a fost amânat pentru o dată ulterioară, pentru a permite investigații suplimentare și pentru a aduce mai multă claritate în acest caz complex.

În final, acest caz iese în evidență nu doar ca un exemplu de fraudă și înșelăciune, ci și ca un avertisment pentru proprietarii care ar putea să cadă victime ale unor astfel de scheme perfide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel