O româncă din Italia a fost înșelată cu 32 000 euro de un italian pe care l-a crezut polițist și l-a chemat la ea acasă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Șofer român, sub influența alcoolului, lovește un carabinier și blochează traficul în Cannara
Șofer român, sub influența alcoolului, lovește un carabinier și blochează traficul în Cannara

O româncă din Italia a căzut victimă unui escroc care se dădea drept polițist sub acoperire. Românca a fost prejudiciată cu peste 30 000 euro. 

Giorgio Covato este un escroc cunoscut oamenilor legii, informează presa italiană. Acesta a reușit să escrocheze la Palermo o româncă de la care a reușit să obțină în timp suma de 32 000 de euro. A fost o nouă "lovitură" a escrocului care se dădea drept polițist în Palermo și care a fost demonstrată de polițiștii secției de Poliție și de procurorii Parchetului Trapani. 

Noul ordin de arestare împotriva lui Covato a venit de la procurorul din Palermo care a cerut și a obținut de la instanță o măsură asigurătorie pentru înșelăciune, folosire necorespunzătoare a cardurilor de credit și de plată, spălare de bani, fals și furt calificat.

Faptele datează din februarie 2021, atunci când Covato a reușit să abordeze o româncă la Foro Italico din Palermo, făcând-o să creadă că este polițist. Acesta a intervenit pentru a împiedica un bărbat să o deranjeze pe româncă. În realitate era deja o tehnică obișnuită a lui Covato, care pregătea încă o înșelătorie.

 

Falsul polițist sub acoperire a fost invitat de româncă la ea acasă

 

Covato a reușit să o cunoască pe femeie dându-se drept polițist sub acoperire și chiar a fost poftit să locuiască în casa femeii. Românca, având încredere în bărbat, i-spus și despre intenția de a-și cheltui economiile pentru cumpărarea unei case.

Covato i-a propus apoi să-i contacteze presupusa mamă. Escrocul a invocat că mama lui se ocupă de intermedieri financiare și imobiliare. Scuza perfectă pentru a pune mâna pe suma mare, prin deschiderea unor conturi de jocuri la o companie de pariuri sportive.

Escrocul este de asemenea acuzat și de furtul a câteva bijuterii din casă: o verighetă și un colier din aur. Acesta ar mai fi furat, pe lângă toate acestea și câteva fețe de masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel