O româncă, desemnată secretarul general al unui orășel din Franța. Primar: „Este cheia de boltă a întregii administrații“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă, Aïda Turpin, tocmai a preluat postul de secretar general al primăriei localității Saint-Ouën-des-Toits, dn regiunea Loarei, post rămas vacant de la sfârșitul lunii iunie. Colegii săi o apreciază pentru profesionalismul dovedit.

De origine română, Aida a lucrat în cooperarea descentralizată și așa a descoperit funcția publică teritorială. "Am urmat un stagiu de pregătire pentru concurs, iar apoi am urmat un master în management public teritorial", spune Aïda pentru Ouest France.

A acceptat o serie de misiuni temporare care i-au permis să acumuleze o experiență valoroasă: secretară de primărie, manager de buget și contabilitate, achiziții publice, în autorități locale de diferite dimensiuni. "Am aplicat aici pentru că am vrut să-mi pun în valoare abilitățile. M-am întâlnit cu diverși șefi de departament și am fost foarte bine primită, ceea ce este important pentru mine“, a afirmat românca.

La rândul său, primarul Dominique Gallancier subliniază: "Secretarul primăriei este cheia de boltă a întregii administrații generale a comunei, care este esențială pentru buna funcționare a primăriei. Vom stabili cu precizie ce face fiecare persoană și vom putea în curând să lucrăm cu seninătate“, arătându-se foarte mulțumit de colaborarea cu noul secretar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel