O româncă a comparat prețurile la cireșe în Londra versus România: „Aici e vreo 17-18 lei doar o cireașă!”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
O româncă a comparat prețurile la cireșe în Londra versus România: „Aici e vreo 17-18 lei doar o cireașă!” / Foto: Unsplash
O româncă a comparat prețurile la cireșe în Londra versus România: „Aici e vreo 17-18 lei doar o cireașă!” / Foto: Unsplash

O româncă din Londra a făcut recent o postare în legătură cu prețul mare al cireșelor în România. Însă, ceea ce a surprins oamenii în comentarii a fost de fapt, prețul exorbitant al cireșelor din Londra, care nici nu se poate compara.

Femeia a descris că a văzut pe internet cum o altă doamnă s-a plâns că în România cireșele sunt cele mai scumpe și că țara este printre cele mai costisitoare din acest punct de vedere. Dorind să verifice această afirmație, românca din Londra a căutat informații și a descoperit o realitate mult mai dură.

Potrivit sursei, prețurile la cireșe în România variază între 25 de lei pe kilogram la comercianții de pe marginea drumului și 60 de lei kilogramul în piață, cu un preț mediu situat undeva între aceste extreme. Cu toate acestea, prețurile din capitala britanică, unde trăiește acum, sunt cu totul stupefiante.

„Am văzut zilele trecute pe net o doamnă care se plângea că în România sunt cele mai scumpe cireșe și că România e cea mai scumpă țară...
De curiozitate, am căutat și am aflat că, în țară, cireșele de mai se vând cu 60 de lei în supermarketuri și cu 25-30 de lei la comercianții de pe marginea drumului dintr-o comună ploieșteană...”, scrie pentru început femeia.

 

Un kilogram de cireșe în Londra este o avere

 

Însă, în timp ce în România prețurile pot părea ridicate, o vizită la faimoasa piață Harrods din centrul Londrei arată că situația poate fi mult mai extremă. Românca a dezvăluit că la Harrods, prețul unei singure cireșe poate ajunge la aproximativ 17-18 lei, sau chiar mai mult. Iar dacă ar fi să cumperi un kilogram întreg, ar trebui să scoți din buzunar suma colosală de aproximativ 900 de lei. 

„La "piața" noastră din incinta Harrods (centrul Londrei), să vedeți aici cum stau treburile... Din păcate, nu avem o poză recentă să vă arătăm, dar vă spunem sub cuvânt de onoare: la Harrods e aproximativ 3 lire sterline doar o singură cireașă! Adică vreo 17-18 lei! Iar prețul pe kilogram e fix 165 de lire sterline (zilele acestea).

Fotografia atașată arată prețul din august, anul trecut, în vârf de sezon, cum s-ar spune, când prețul este la cel mai scăzut nivel. Era atunci 150 de lire sterline kilogramul... sau doar 5.40 lire sterline dacă voiai să cumperi două cireșe!”, spune ea pentru Anunțul UK.

Aceste cifre, deși par a fi din alt univers față de realitatea obișnuită, sunt o realitate pe care locuitorii din Londra trebuie să o accepte, mai ales la începutul sezonului cireșelor, când prețurile sunt la cel mai ridicat nivel.

2. O româncă ... (441950835_846505227517721_1442513990911827514_n_68840000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel