PLÂNGERE PENALĂ pe numele lui Tudorel Toader. Ministrul riscă până la 7 ani de ÎNCHISOARE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se alege cu o nouă plângere penală. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor îl acuză pe Toader că a interzis în mod ilegal plata a peste jumătate din orele suplimentare nerecuperate.

Tudorel Toader este acuzat de sindicaliști de abuz în serviciu faptă pentru care acesta riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Prin art. 13, alin. 2 din Ordinului ministrului justiției nr. 2721/C/10.07.2018, ministrul Toader interzice în mod ilegal plata a peste jumătate din orele suplimentare nerecuperate sub pretextul că s-ar plăti deja o majorare pentru lucrul în zile de repaus săptămânal, deși legea prevede în mod expres că aceste două drepturi se aplică distinct, situațiile juridice pentru care se acordă fiind diferite (art. IV alin. 6 din Legea 79/2018).

Prejudiciului de 1,2 milioane de lei/lună cauzat angajaților din penitenciare prin această dispoziție ilegală i se adaugă restanțe de peste 45 milioane lei, aferente orelor suplimentare nerecuperate și neplătite în ultimii 2 ani.

Urmare a acțiunilor abuzive ale ministrului Justiției, Statul Român va fi obligat la plata acestora, în paralel cu plângerea penală fiind deschisă și o acțiune în justiție pentru anularea ordinului ilegal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel