O nouă escrocherie face ravagii pe Instagram: „Ați câștigat un premiu de 2.500 de euro“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O nouă escrocherie face ravagii pe Instragam. Infractorii cibernetici încearcă să acceseze și să fure conturi după ce păcălește utilizatrii că vor primi un premiu dacă recunosc o serie de cifre. O româncă a fost ademenită să își dea datele personale în schimbul unui „premiu” de 2500 de euro.

Specialiștii în securitate cibernetică avertizează că mesajele și apelurile care implică cereri de informații personale sau bani neașteptate, ori oferte de bani sunt, mai mult ca sigur, escrocherii.

În primă fază, infractorii i-au cerut să femeii, pe care o abordaseră pe mesageria Instagram, să recunoască niște cifre dintr-o poză. Apoi, i-au cerut femeii din Prahova să le trimită numărul de cont sau PayPal pentru a-i vira cei 2500 de euro.

Sceptică, românca a început să le ceară informații. Cu o exprimare greoaie și defectuoasă, atacatorii i-au scris prahovencei că, pentru a primi banii, „compania are nevoie de la tine de niște confirmări. Tot ce trebuie să faci este să adaugi emailul oferit de companie în tabloul de board Instagram (paymentbroker0gmail.com) și apoi vei primi imediat cei 2500 de euro ca și ceilalți, pentru a promova emailul companiei”.

„Nu văd legătura. Vreți să îmi accesați contul prin metoda asta? Ce siguranță am că nu îmi pierd contul?, a întrebat femeia. „Vă pot trimite mărturii, credeți-mă, nu voi face nimic pentru contul dumneavoastră”, au insistat escrocii. Citește mai departe pe Observatorul Prahovean.

Citește în continuare

Germania. „Vindecători” români, mai bogați după ce au înșelat oamenii că îi pot „lecui de boli”, dar și de „loviturile destinului”

 

Câțiva escroci români s-au prefăcut că sunt „vindecători miraculoși” și au furat o sumă de șase cifre de la un cuplu din Gütersloh, un oraș din landul Renania de Nord-Westfalia din Germania. Poliția a arestat acum două persoane implicate în fraudă.

Poliția a arestat marți după-amiază, pe 20 septembrie, într-o parcare a unui supermarket de pe strada Osnabrücker Landstraße, un român de 37 de ani care colecta bani în legătură cu un caz bizar de fraudă, după cum raportează agenții. Anchetatorii au prins și un complice, în vârstă de 27 de ani, care îl aștepta în apropiere într-un Audi înmatriculat în România, informează haller-kreisblatt.de.

Se crede că cei doi români sunt într-o grupare de escroci care au furat deja o sumă de șase cifre de la un cuplu din Gütersloh până la jumătatea lunii septembrie. 

Escrocii pretindeau că „pot vindeca boli”

 

Cuplul înșelat a aflat de oferte de ajutor spiritual la un post de televiziune, în luna decembrie a anului trecut. Escrocii pretindeau că „pot vindeca boli”, iar ofertele lor de ajutor ar fi trebuit „să protejeze chiar și împotriva loviturilor grave ale destinului”. După ce cuplul a intrat pentru prima dată în contact cu presupusa organizație de „vindecători”, escrocii au rămas în contact cu ei câteva luni.

Între timp, escrocii, care s-au pozat în „vindecători minune” și „canoniști”, au cerut în repetate rânduri bani cuplului. După cum s-a menționat deja, ei au primit o sumă de șase cifre până la jumătatea lunii septembrie. O parte din bani au fost transferați direct sau predați unui mesager. Potrivit unui raport al poliției, cuplul a contactat în cele din urmă oficialii pe data de 19 septembrie, deoarece escrocii au cerut din nou și vehement o sumă de cinci cifre de la ei. După cercetări penale intense, anchetatorii i-au arestat a doua zi pe cei doi români.

După cum a mai raportat poliția, o sumă de bani de cinci cifre a fost predată în districtul Gütersloh în iulie 2021, după același tip de înșelătorie. Acum se anchetează dacă cele două acte sunt legate și dacă sunt implicate și alte persoane în escrocherie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel