O navă a Republicii Moldova, lovită de un vas militar rusesc, în Marea Neagră

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
O navă a Republicii Moldova, lovită de un vas militar rusesc, în Marea Neagră
O navă a Republicii Moldova, lovită de un vas militar rusesc, în Marea Neagră

Nava comercială Spiritul Mileniului, aflată sub pavilionul Republicii Moldova, a fost lovită de către armata rusă în Marea Neagră.

Membrii echipajului navei Millenial Spirit sub pavilionul Republicii Moldova, lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră au fost salvați, însă doi dintre ei sunt în stare gravă, informează Agenția Navală a Republicii Moldova.

Agenția Navală informează că vineri, 25 februarie, nava de tip chemical tanker, MILLENIAL SPIRIT, care circulă sub pavilionul Republicii Moldova, a fost lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră. La bordul navei se aflau 10 persoane, toți cetățeni ai Federației Ruse.

„Agenția Navală a Republicii Moldova informează că la data de 25.02.2022, nava MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova, fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovit de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare. La moment petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse”, se arată în declarația Agenției.

Informația a fost confirmată și de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. 

„La moment se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse. Agenția Navală va informa adăugător privind procesul de salvare a echipajului și navei sub pavilionul Republicii Moldova”, a informat ministrul.

Rusia a capturat Insula Șerpilor, în ciuda rezistenței eroice a militarilor ucraineni

 

Povestea celor 13 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor, care au refuzat să se predea unei nave de război rusești, au rezistat și au fost uciși în timpul unui bombardament, stîrnește emoții, relatează BBC.

Înregistrarea audio a ultimelor cuvinte sfidătoare ale gărzilor a devenit virală pe Twitter, TikTok și alte rețele de socializare.

Nava rusă le spune ucrainenilor: "Vă sugerez să vă predați armele și să capitulați, altfel voi deschide focul, ați înțeles?".

Gărzile ucrainene pot fi auzite apoi spunând "asta este", înainte de a răspunde cu: "Navă de război rusă, du-te dracului".

Președintele ucrainean Zelensky a lăudat curajul polițiștilot de frontieră, spunând că toți vor primi titlul de Erou al Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel