O mașină a luat foc în Pasajul Unirii: centrul Capitalei e blocat total - FOTO/VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Pasajul Unirii e complet blocat, marți dimineață, după ce o mașină a luat foc. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale, iar oamenii aflați în mașinile prinse în blocajul din pasaj s-au autoevacuat.

Centrul Bucureștiului e blocat total, marți dimineață, după ce o mașină a luat foc în Pasajul Unirii. Flăcările au izbucnit din partea din față a autoturismului, iar pasajul a fost cuprins de un fum negru, gros și înecăcios. 

În imaginile publicate de postul Digi 24, se poate observa cum mai mulți oameni s-au autoevacuat din mașini. 

Se pare că sistemul de ventilare proaspăt instalat nu funcționa la momentul incidentului. 

Până la ora transmiterii acestei știri nu sunt victime cunoscute.

"Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs în pasajul Unirii. Arde un autoturism, cu degajări mari de fum. Nu sunt victime până în acest moment. Acţionează 5 autospeciale de stingere, SMURD", se arată într-un mesaj al ISU.

Actualizare: Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, în urmă cu puțin timp, că incendiul este lichidat.

 

incendiu-pasaj-unirii-o-masina-a-luat-foc

incendiu-masina-pasaj-unirii

masina-arsa-pasaj-unirii

Prefectul Capitalei spune că maşina a ars complet

 

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat marţi că maşina care a luat foc în pasajul Unirii a ars complet, iar evacuarea fumului prin sistemele de ventilaţie va dura probabil în jur de o oră.

"Ventilaţia la pasaj este făcută pentru un trafic normal. În momentul în care ia foc un autovehicul, în interiorul pasajului este normal să fie cantitatea de fum mai mare. Necesită probabil o jumătate de oră, o oră pentru ca tot fumul, care a rezultat de la autoturismul care a ars în întregime, să fie evacuat. Repet, este un incident de trafic, în pasaj s-a întâmplat să ia foc un autoturism", a spus Greblă.

Traficul rutier este blocat, marţi dimineaţă, în pasajul Unirii, după ce o maşină a luat foc, a anunţat ISU Bucureşti.

Nu au fost victime. Toate persoanele au fost evacuate din pasaj, iar în prezent acolo se mai află doar forţele de intervenţie.

Au acţionat mai multe autospeciale de stingere şi SMURD.

În prezent, se evacuează fumul prin sistemele de ventilaţie.

Arafat: Incendiul din pasajul Unirii a fost stins, nu sunt victime

 

Incendiul din pasajul Unirii a fost stins, toate persoanele au fost evacuate şi nu sunt victime în urma acestui incident, a anunţat, marţi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

"La acest moment, nu mai avem nicio persoană în interior. Toate persoanele sunt evacuate. Doar maşini sunt în interior. O singură maşină a ars, iar la acest moment, după ce este controlat incendiul, se va lucra pentru continuarea desfumării, după care vor intra oamenii să îşi ia maşinile şi să plece de acolo. În momentul de faţă, nu există un pericol ca focul de acolo să se extindă şi la alte maşini. Incendiul este lichidat. Din fericire, nu există victime, toate persoanele au fost evacuate la timp. Nu avem nicio victimă raportată. Pompierii au intrat şi au căutat. Chiar dacă vizibilitatea este scăzută, ei au echipamente care le permit să intre acolo şi au intrat şi au căutat. Informaţiile noastre sunt că toate maşinile sunt goale, nu este nicio persoană căzută acolo. În mod normal, după ce se termină, după ce este desfumat, ar trebui să poată să dea drumul la maşini. Din momentul în care incendiul este controlat, nu mai durează mult până vor da drumul şi la persoanele care au fost evacuate să revină să îşi ia maşina", a explicat Raed Arafat.

Pe de altă parte, şeful DSU a precizat, în urma apariţiei unor speculaţii că o autospecială de pompieri nu a avut loc să intre în pasaj, că maşinile de pompieri nu intră în spaţii cu fum şi vizibilitate zero.

"Au fost mai multe speculaţii pe care noi le-am urmărit. Una dintre ele că una dintre maşinile de pompieri n-ar fi intrat (în pasaj - n.r.), pentru că este foarte înaltă. Nu este corect. Pompierii n-au intrat cu maşinile în fum pentru că nu se intră cu maşinile de pompieri în fum, ci doar se trag furtunurile şi intră persoane, dar nu se intră cu maşinile într-o vizibilitate zero", a precizat Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel