O fostă polițistă și-a ucis sora, trei nepoți, iubitul și o verișoară pentru a încasa asigurările lor de viață

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fosta polițistă sud-africană Nomia Rosemary Ndlovu, 46 de ani, a fost găsită vinovată de uciderea a cinci rude și a iubitului ei pentru a încasa asigurările lor de viață.

Crimele au fost comise între 2012 și 2018, iar femeia a profitat și a încasat asigurările de viață ale celor cărora le-a luat viața. Ea a fost demascată de un bărbat pe care îl angajase să-i ia viața unei alte surori și familiei ei, potrivit BBC.

Verdictul în acest caz șocant va fi pronunțat luna viitoare.

Pe parcursul procesului de trei luni, acuzarea a dezvăluit modul în care Nomia Ndlovu a aranjat sistematic să încaseze asigurările de viață și de înmormântare ale rudelor ei și apoi le-a ucis.

O fostă polițistă și-a ucis familia pentru a încasa asigurările lor de viață 

 

Prima persoană care a fost omorâtă a fost verișoara ei, Martora Madala Homu, în martie 2012. Apoi, pe rând, au murit sora, iubitul și trei nepoți. Ultima victimă, Brilliant Mashego, a fost ucis în ianuarie 2018. În patru dintre cazuri, fosta polițistă a angajat asasini pentru a comite crimele, dar, în 2013, femeia și-a otrăvit și și-a sugrumat sora, pe Audrey Somisa Ndlovu.

Seria de crime s-a oprit după ce a fost denunțată de un bărbat care fusese angajat să-i omoare o altă soră și cei cinci copii ai ei, în martie 2018. Ulterior, Nomia Ndlovu a fost înregistrată vorbind despre modul cum solicita ca toți cei șase să fie arși de vii acasă. A motivat că are nevoie de bani.

Nomia Ndlovu a fost, de asemenea, găsită vinovată de tentativă de omor a mamei sale, Maria Mushwana, precum și de fraudă la asigurări, după ce a băgat în buzunar aproximativ 80.000 de euro. Pe tot parcursul procesului, Nomia Ndlovu și-a susținut nevinovăția, acuzând cei peste 50 de martori de mărturia mincinoasă.

Fostă agentă de pază ucisă, cu sânge rece, de cele două fiice, care deja se visau bogate și în vacanță

 

Recent, un alt caz similar a zguduit Italia. Silvia și Paola Zani, în vârstă de 26 și, respectiv, 19 ani, precum și Mirto Milani, prietenul Silviei, ar fi drogat-o și ucis-o pe Laurea Zilian, o fosta agentă de pază, găsită moartă în Temù. Cele două fiice și-au ucis mama pentru a-și însuși averea. În aprilie, cei trei au încercat să o otrăvească cu un ceai de plante.

Cei trei ar fi ucis-o pe femeia, în vârstă de 55 de ani, în seara zilei de 7 mai, cu o zi înainte de a fi dată dispărută. Plângerea a fost făcută de cele două fiice, cu scopul de a deturna ancheta. Cadavrul Laurei fusese ascuns de cei trei infractori.  Investigațiile au arătat că cei trei au mai încercat să o ucidă pe femeie. În luna aprilie, Laura Ziliani suferea de o boală prelungită, care corespunde unei tentative de otrăvire. Potrivit mărturii depuse de un vecin, Laura ar fi fost otrăvită cu un ceai de plante.  Așadar, femeia a fost  drogată și apoi ucisă. Potrivit anchetatorilor, surorile și iubitul unei dintre ele au drogat-o pe Laura, înainte de a o ucide. 

"Patru luni și jumătate de investigații amănunțite au dus la răsturnarea versiunii inițiale, cea a dispariției și a morții naturale a Laurei", a declarat procurorul șef din Brescia, Francesco Prete.

Potrivit anchetatorilor, motivul crimei este de natură economică. „Cei trei suspecți își doreau averea Laurei Ziliani, un vast portofoliu imobiliar, pentru a-și rezolva problemele economice. Crima este rezultatul unei premeditări îndelungate și a unui plan care le-a permis să ascundă moartea Laurei mult timp și să treneze investigațiile”, a declarat judecătorul de instrucție Alessandra Sabatucci.

Din interceptările telefonice reiese „că surorile Silvia și Paola, la douăzeci de zile de la dispariția mamei lor, se felicitau deja reciproc pentru banii pe care îi vor încasa în curând, reușind să dea un avans pentru o mașină nouă și probabil și pentru a pleca în vacanță”.  „Am avut întotdeauna impresia că  atât Mirto, cât și nepoatele mele sunt prea atașați de bani”, a spus polițiștilor Marisa Cinelli, mama Laurei Ziliani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel