O fetiță de 4 ani și bunica ei din Călărași au murit după ce ar fi mâncat pește congelat de Florii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O fetiță de 4 ani și bunica ei din Călărași au murit după ce ar fi mâncat pește congelat de Florii
O fetiță de 4 ani și bunica ei din Călărași au murit după ce ar fi mâncat pește congelat de Florii

Tragedie de Florii într-o familie din județul Călărași. O fetiță de doar 4 ani s-a stins din viață după ce ar fi consumat pește congelat cumpărat de la magazinul din sat. Din cauza veștii șocante, bunica ei a murit la scurt timp după copilă.

Potrivit Ministerului Sănătății, evenimentul tragic a avut loc luni dimineața, în jurul orei 8:30, când familia a sunat disperată la numărul de urgență 112, indicând că micuța era în stare de inconștiență.

Fetița a fost transportată de urgență la spitalul județean, unde medicii au încercat să o salveze, însă, din nefericire, eforturile lor au fost zadarnice. Micuța a suferit o intoxicație alimentară severă și s-a stins din viață în scurt timp sub ochii tuturor.

Mai mult, la aproximativ trei ore după tragedie, familia a sunat din nou la 112, de data aceasta pentru bunici, care se simțeau și ei extrem de rău după masa de Florii. Femeia, în vârstă de 55 de ani, și bunicul, în vârstă de 66 de ani, au fost aduși de urgență la spitalul din Oltenița. Din păcate, și bunica a cedat, suferind un infarct în momentul în care a primit vestea tragică despre nepoata sa.

Ministerul Sănătății a precizat: „În cursul zilei de 29.04.2024, s-a înregistrat un eveniment tragic în județul Călărași, decedând în aceeași zi, în cursul dimineții, o fetiță de 4 ani și, în jurul prânzului, bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat inițial ca suspiciune de toxiinfecție alimentară, fiind posibil incriminat peștele consumat în cursul zilei de duminică. La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii și 6 adulți, produsele consumate au fost numeroase (pește, ceafă porc, mici, cârnați porc, coaste porc, gogoși). Grețuri și vărsături au avut doar fetița de 4 ani și bunica acesteia. Tabloul clinic al fetiței poate fi asociat eventual cu o intoxicație alimentară, iar în cazul bunicii (cu afecțiuni preexistente), stopul cardio-respirator a survenit în momentul transmiterii veștii că fetița a decedat și nu a putut fi resuscitată. Serviciul de Medicină Legală va efectua necropsia ambelor persoane și vor fi prelevate probe, inclusiv toxicologice, în vederea stabilirii cauzei / cauzelor de deces”, conform Digi24.

 

Poliția și ANPC cercetează comerciantul care ar fi vândut peștele 

 

Ancheta demarată de DSP și Direcția Sanitar-Veterinară încearcă să elucideze circumstanțele acestei tragedii care a lăsat o comunitate întreagă în stare de șoc. Poliția a fost alertată și a început propriile investigații.

„Având în vedere gravitatea faptelor sesizate, a fost constituită o echipă operativă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, fiind întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări, cu privire la împrejurările în care a survenit decesul. De asemenea, la cercetarea la fața locului au participat reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Călărași și ai Direcției de Sănătate Publică Călărași. În prezent, sunt efectuate cercetări cu privire la stabilirea situației de fapt”, a transmis Poliția.

Între timp, reprezentantul ANPC a anunțat că instituția va desfășura propriile verificări pentru a determina dacă operatorul economic care a comercializat peștele a respectat toate normele legale în ceea ce privește depozitarea și comercializarea produselor alimentare.

Sebastian Hotca, șeful ANPC, a declarat: „Noi am adresat niște avertismente către consumatori în perioada Floriilor, în care se consumă pește, cu privire la calitatea produselor... În acest caz vom face verificări pentru a stabilit dacă operatorul economic a desfășurat o activitate autorizată, dacă are condiții de depozitare și comercializare a peștelui în conformitate cu prevederile legale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel