O femeie însărcinată riscă 7 ani de închisoare pentru că a criticat un brand de piure de roșii

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

O femeie riscă să intre la închisoare după ce a zis că un anumit brand de piure de roșii e prea dulce. 

O femeie în vârstă de 39 de ani, Chioma Okoli, antreprenor nigerian și însărcinată cu al patrulea copil, se confruntă cu o posibilă condamnare la închisoare de până la șapte ani din cauza unei recenzii negative pe care a postat-o despre un piure de roșii. Situația a luat amploare după ce Okoli a descris produsul de la Erisco Foods Limited ca fiind "prea dulce", iar apoi a fost acuzată că a conspirat pentru a incita alți oameni împotriva companiei.

Potrivit informațiilor furnizate de CNN, Okoli este acuzată că și-a îndemnat cei 18.000 de urmăritori de pe platforma sa de socializare să-și exprime părerea despre produsul numit Nagiko Tomato Mix de la Erisco, după ce a împărtășit o fotografie cu o cutie deschisă și și-a exprimat nemulțumirea față de gustul acestuia.  Această acțiune a generat o serie de reacții, iar unul dintre comentariile primite a fost către ea: "Nu mai stricați produsul fratelui meu. Dacă nu vă place, folosiți altul". La care Okoli a replicat afirmând: "Ajută-mă să-i sugerez fratelui tău să nu mai omoare oameni cu produsul lui, ieri a fost prima dată când l-am folosit și este zahăr pur."

Compania a cerut despăgubire 3 milioane de euro 

 

Okoli a fost arestată de agenții în civil ai Poliției Naționale nigeriene în timp ce participa la o slujbă religioasă la biserică. Ea a raportat că a fost nevoită să stea într-o celulă unde apa curgea de pe acoperiș pentru ore în șir, în condiții degradante și periculoase.

Acuzațiile împotriva femeii includ conspirație și incitare împotriva Erisco Foods Limited. Mai mult, compania însăși a intentat o acțiune civilă împotriva ei, solicitând despăgubiri în valoare de 5 miliarde de naira (aproximativ 3 milioane de euro).

Într-o încercare de a-și apăra drepturile și a face față acuzațiilor, Okoli a lansat două contraprocese, atât împotriva poliției, cât și împotriva companiei Erisco. Echipa sa de avocați a descris această luptă ca fiind o "bătălie între David și Goliat", subliniind tratamentul nedrept pe care l-a primit Okoli.

În timp ce CEO-ul companiei, Eric Umeofia, și-a exprimat hotărârea de a-și proteja reputația cu orice preț, Okoli primește sprijin din partea organizației Amnesty International, care a condamnat hărțuirea și intimidarea la adresa sa.

În concluzie, acest caz atrage atenția asupra problemelor de libertate de exprimare și drepturi individuale în Nigeria și subliniază necesitatea unei reexaminări a legislației și a practicilor legale în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel