O englezoaică a fraudat sistemul de asigurări cu 33.000 de lire sterline cu false cereri de invaliditate

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Department for Work and Pensions
Sursa foto: Department for Work and Pensions

O femeie în vârstă de 49 de ani a obținut din partea autorităților din Marea Britanie ajutor de invaliditate pentru ea și fii săi adulți. Faptele lor au fost demascate de investigatori sub acoperire. Acum a fost condamnată.

Ann Hooper, în vârstă de 49 de ani, a pretins în mod fraudulos 33.000 de lire sterline ca ajutor de invaliditate pentru ea și pentru cei doi fii, adulți, ai săi, transmite BBC.

Societățile de asigurări de sănătate și-au dat seama că ar putea avea loc o escrocherie așa că au apelat la detectivi particulari. Astfel în urma unei operațiuni de supraveghere femeia a fost filmată într-un supermarket din Axminster, Devon, în timp ce unul dintre copiii ei a fost filmat în timp ce ridica greutăți mari la o sală de sport.

Judecătorul tribunalului Exeter Crown, Timothy Rose a declarat că Hooper a spus minciuni "ridicole" motiv pentru care a condamnat-o la nouă luni de închisoare.

În timpul procesului, jurații au auzit că familia a solicitat toate tipurile de ajutor pentru persoanele cu handicap sau incapacitate temporală de deplasare timp de trei ani, până când au fost prinși.

 

Pozau în victime dar duceau o viață normală

 

Hooper le-a spus asistentelor medicale că mobilitatea ei era atât de redusă încât nu putea merge mai mult de 20 de metri fără ajutorul unui baston.

Cu toate acestea, în zilele de dinaintea și după evaluarea la domiciliu a nivelului de handicap, investigatorii angajați de Departamentul pentru Muncă și Pensii au filmat-o în secret în timp ce mergea bine merci printre rândurile de la un supermarket.

Instanței i s-a mai spus că Hooper a susținut că cei doi băieți ai ei nu puteau ieși din casă decât în scaune cu rotile. Dar jurații au putut vedea pe o filmare că unul dintre ei a fost văzut mergând mai mult de o milă fără a se spriji în baston, iar celălalt a mers în două vacanțe de aventură în Canada.

Pe lângă această filmare, instanței i-au fost arătate și alte videoclipuri cu frații, unul în timp ce ridica greutăți la o sală de gimnastică, iar celălalt, în vârstă de 23 de ani, mergând mai mult de o oră pe un teren cu obsacole, șchiopătând ușor.

 

”Ați mințit în mod extravagant”


Hooper, din Bonners Glen, Axminster, a fost găsită vinovată de trei capete de acuzare pentru fraudă. În apărarea sa, ea le-a spus juraților că pretențiile erau autentice și că băieții ei își testau capacitatea de a suporta durerea atunci când au fost filmați.

În momentul pronunțării sentinței, judecătorul Rose a declarat că afirmațiile ei "au fost în neadevărate, lucru care a fost demonstrat. Ați continuat să mințiți pe tot parcursul procesului ca și cum ați ignora realitatea situației. Ați mințit în mod extravagant juriul. Ați fost ridicolă".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel