O echipă de medici din Genova a reușit să reconstruiască inima unei fetițe de un an

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O echipă de medici din Genova a reușit să reconstruiască inima unei fetițe de un an  / Foto: Unsplash
O echipă de medici din Genova a reușit să reconstruiască inima unei fetițe de un an / Foto: Unsplash

O fetiță palestiniană în vârstă de 13 luni a fost salvată de o echipă de medici de la Spitalul Gaslini din Genova, Italia, care i-a reconstruit inima, după ce a fost afectată de o afecțiune cardiacă gravă și de hidrocefalie obstructivă.

Eforturile de salvare ale fetiței au fost posibile datorită unei misiuni umanitare realizată cu meticulozitate de către Președinția Consiliului, sprijinită de Ministerul Afacerilor Externe, al Sănătății și al Apărării. La 11 martie 2024, ea a fost transportată în Italia printr-un zbor al Forțelor Aeriene, ajungând în cele din urmă la Spitalul Gaslini din Genova.

Cazul ei a prezentat provocări semnificative pentru medici, dar cu abilități medicale de înaltă calitate și coordonare excelentă, echipa de la Gaslini a fost în măsură să ofere îngrijirea necesară. Dr. Andrea Moscatelli și asistenta pediatrică Morgana Bacherini au avut un rol crucial în transportul fetiței, gestionând situația delicată cu profesionalism și grijă extremă.

 

Operația extrem de delicată, cu riscuri considerabile a avut succes

 

Sub îndrumarea chirurgului cardiac Guido Michielon și a echipei sale, a fost efectuată o intervenție corectivă pentru a restabili funcționarea normală a inimii micuței paciente. Această procedură a fost un moment crucial în lupta pentru viața ei.

Dar drumul către recuperare nu s-a oprit aici. Fetița a fost transferată în secția de terapie intensivă, unde a fost pregătită pentru intervenția neurochirurgicală esențială, sub îndrumarea lui Gianluca Piatelli și a echipei sale. Operația a fost un succes, iar micuța pacientă a fost externată în cele din urmă în stare stabilă și cu perspective promițătoare pentru viitor.

"Astăzi, fetița a fost externată în stare clinică excelentă. Va trebui să urmeze o monitorizare cardiologică, cardiacă și neurochirurgicală, dar probabilitatea de supraviețuire și calitatea vieții la distanță sunt favorabile.", a declarat Raffaele Spiazzi, directorul medical al Spitalului Gaslini, conform Fanpage.

Directorul medical al Spitalului Gaslini, Raffaele Spiazzi, a subliniat importanța efortului colectiv al echipelor medicale din diverse domenii pentru salvarea vieții fetiței. Acest caz a demonstrat încă o dată că cooperarea internațională și abilitățile medicale de înaltă calitate pot face minuni, oferind o șansă la viață pentru cei mai vulnerabili dintre noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel