O companie românească organizează excursii la Cernobîl. Turiștii vor primi un apararat de măsurare a radiațiilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Bazat pe fapte reale, serialul care descrie dezastrul nuclear din 1986 a transformat orașul Cernobîl într-o destinație turistică, vizitată până acum de zeci de mii de oameni din toată lumea. La 33 de ani de la explozie, printre curioșii care își doresc să vadă locul catastrofei sunt și românii. 400 de euro ar trebui să dea cei doresc să viziteze oraşul abandonat Pripyat şi clădirea care a fost primul centru de urgenţă din zona secretă Cernobîl.

O agenție de turism din București a inclus în ofertă o excursie la Cernobîl, pentru cei curioși să vadă locul unde s-a petrecut explozia.

Lucian Bădîrcea, directorul agenției de turism: Ideea a fost generată și datorită succesului acestui serial celebru „Cernobîl". Mai mult, avem un departament specializat care e dedicat în a căuta programe neobișnuite și excentrice. Deja avem cinci cumpărători fermi pentru această excursie. În ritmul ăsta ne așteptăm ca în maxim o lună să reușim să înscriem un grup pentru un autocar întreg, potrivit Digi24.

Excursia de cinci zile include o vizită în orașul-fantomă Pripyat, abandonat de locuitori în câteva ore de la dezastru, și la clădirea care a fost primul centru de urgenţă din zona secretă Cernobîl.

 

„O formă de turism apărută de zeci de ani în Occident”

 

Traian Bădulescu, consultant în turism: Vorbim de o formă de turism apărută de zeci de ani în Occident sau în Statele Unite și Canada, black tourism - turismul negru, turismul pe urmele locurilor unde s-au întâmplat drame istorice, să spunem, sau pe urmele legendelor mai întunecate. Așa cum avem noi legenda romantică, dar și întunecată a lui Dracula.

Turiștii vor fi însoțiți în permanență de ghizi, iar pentru siguranța lor, aceștia vor primi un apararat de măsurare a radiațiilor care arată nivelul din zona în care se află. Organizatorii susțin că radiațiile sunt de 160 de ori mai mici decât o radiografie normală.

Traian Bădulescu, consultant în turism: Zona a fost cercetată de-a lungul timpului și turiștii nu sunt duși în zonele periculoase. Cum, de exemplu, nu se recomandă să stai foarte mult în interioarele apartamentelor abandonate.

Excursia costă 395 de euro, iar prima plecare este programată pe 28 aprilie, anul viitor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel