Cercetătorii din Canada sunt pe cale să descopere, în sfârșit, celebra COMOARĂ îngropată pe Oak Island

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Niște cercetători din Canada sunt pe cale să descopere, în sfârșit, celebra COMOARĂ îngropată pe Oak Island / Foto: Unsplash
Niște cercetători din Canada sunt pe cale să descopere, în sfârșit, celebra COMOARĂ îngropată pe Oak Island / Foto: Unsplash

Un mister vechi de 200 de ani ar putea fi rezolvat în curând de o companie din Columbia Britanică care se îndreaptă spre Noua Scoție pentru a descoperi o comoară îngropată pe Insula Oak.

Oak Island a devenit faimoasă datorită zvonurilor despre artefacte ascunse și comori îngropate - și există chiar și o emisiune dedicată rezolvării misterelor de pe insulă, numită „The Curse of Oak Island”, conform Narcity Vancouver.

Populara emisiune este difuzată pe History Channel și tocmai a recrutat o companie din Columbia Britanică, Canada, numită Ideon Technologies, pentru a găsi comoara o dată pentru totdeauna.

Ideon Technologies a anunțat recent vestea și a declarat că "echipa Oak Island este bine cunoscută pentru adoptarea de noi inovații tehnologice pentru a ajuta la deslușirea misterului zonei, care a atras vânătorii de comori de peste 200 de ani".

 

Ideon Technologies ar putea în sfârșit să descifreze codul pentru găsirea celebrei comori

 

Compania folosește de fapt energia produsă de exploziile supernovelor din spațiu, pentru a obține "imagini de tip raze X sub suprafața Pământului", au declarat aceștia. Cercetătorii au spus că pot pătrunde până la un kilometru în subteran. Astfel, ar putea obține o imagine exactă a locului în care se află comoara de pe insulă.

Procedeul se numește Tomografie Muonică și l-au început pe insulă la sfârșitul anului trecut. În momentul de față au peste o duzină de detectoare pe Oak Island, despre care compania a spus că "transmit continuu date către laboratoarele Ideon din British Columbia".

 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Brian Taylor (@briantaylorphotography)

 

Care este comoara de pe Insula Oak

 

Potrivit site-ului Sky History, pe insulă ar putea exista câteva comori diferite. Cea mai faimoasă teorie însă este o comoară a unui pirat din secolul al XVII-lea, pe nume Căpitanul Kidd. Legenda spune că "un marinar muribund din echipajul lui Kidd a afirmat că pe insulă ar fi îngropată o comoară în valoare de 2 milioane de lire sterline", se arată pe site-ul web.

Pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, în secolul al XIX-lea, vânătorii de comori au găsit o piatră mare din "Money Pit", cu inscripții care spuneau: "În secolul al XIX-lea, pe insulă se afla o piatră de 2 milioane de dolari: La patruzeci de metri adâncime, două milioane de lire sterline zac îngropate".

"Money Pit" este locația legendară de interes pentru vânătorii de comori din emisiunea History Channel.

 

Care sunt teoriile despre comoara de pe insulă

 

Showbiz CheatSheet a spus în trecut că "groapa ar fi formată din tuneluri care inundă locul de săpătură de fiecare dată când vânătorii de comori s-au apropiat de ceea ce se crede a fi un mare depozit de lemn".

Alte teorii despre misterul Oak Island variază de la Manuscrisele lui Shakespeare, Sfântul Graal și o navă vikingă - până la lucruri precum bijuteriile Mariei Antoaneta și comorile marinei spaniole.

Cu puțin noroc, misterul va fi rezolvat în curând. Probabil că nu vor găsi Manuscrisele lui Shakespeare pe o insulă oarecare din Noua Scoție - dar cine știe!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel