O bătrână din Italia, imobilizată la pat, a fost martora decesului îngrijitoarei sale. A stat cu trupul ei în casă o zi

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
O bătrână din Italia, imobilizată la pat, a fost martora decesului îngrijitoarei sale. A stat cu trupul ei în casă o zi / Foto: Unsplash
O bătrână din Italia, imobilizată la pat, a fost martora decesului îngrijitoarei sale. A stat cu trupul ei în casă o zi / Foto: Unsplash

O pensionară din Italia în vârstă de 100 de ani, imobilizată la pat și dependentă de îngrijire, a fost martora unui eveniment tragic. Badanta care avea grijă de ea s-a stins în fața acesteia, bătrâna fiind lăsată singură timp de o zi întreagă, în aceeași cameră cu cadavrul.

Într-o scenă de groază dintr-o mică comună numită Uscio, situată în apropierea orașului metropolitan Genova din Italia, o tragedie cutremurătoare a fost descoperită într-o casă modestă. O pensionară genoveză în vârstă de 100 de ani, imobilizată la pat și dependentă de îngrijire, a fost martora decesului subit al îngrijitoarei sale.

Descoperirea a avut loc târziu în seara zilei de luni, 25 martie, când rudele pensionarei au încercat să intre în contact cu ea fără succes. Neprimind niciun răspuns, aceștia au fost alertați și au cerut ajutorul autorităților. La fața locului au sosit carabinierii, pompierii și personalul medical de urgență.

În momentul în care autoritățile au pătruns în locuință, s-au confruntat cu o scenă îngrozitoare. Îngrijitoarea, o femeie în vârstă de 70 de ani, era găsită moartă pe podea, iar pensionara în vârstă de 100 de ani se afla în același spațiu, imobilizată la pat, neputând face nimic pentru a-și ajuta îngrijitoarea sau pentru a cere ajutorul.

 

Bătrâna a fost găsită în stare de șoc

 

Primele investigații au indicat că decesul îngrijitoarei s-a produs cu aproximativ o zi înainte de descoperirea tragică. Nu s-au găsit semne de violență pe corpul acesteia, iar se pare că a murit din cauze naturale, posibil din cauza unei boli, conform presei străine.

În ceea ce privește pensionara, aceasta a fost evaluată de echipa medicală prezentă și ulterior transferată la camera de urgență a spitalului Lavagna pentru investigații suplimentare. Cu toate că era evident afectată de tragedie și de șoc, starea sa de sănătate părea stabilă.

Corpul neînsuflețit al îngrijitoarei a fost preluat de autoritățile judiciare pentru a fi supus unei eventuale autopsii, în timp ce pensionara a rămas sub supravegherea medicală și a familiei sale, care, probabil, se confruntă cu un șoc emoțional greu de suportat.

Această tragedie cutremurătoare subliniază vulnerabilitatea persoanelor în vârstă și a celor dependente de îngrijire, precum și necesitatea de a avea un sistem de asistență și de monitorizare adecvat pentru a preveni astfel de incidente tragice în viitor. Comunitatea locală și autoritățile sunt chemate să reflecteze asupra modului în care pot îmbunătăți sprijinul acordat celor vulnerabili în societate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel