O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei

O asistentă medicală din Marea Britanie este acuzată de uciderea a şapte bebeluși nou-născuţi şi de tentativă de ucidere a altor zece dintr-un spital din Anglia. Femeia în vârstă de 32 de ani a fost descoperită de medicii din spital care erau șocați de rata crescută a mortalității doar pe turele ei.

Lucy Letby a fost acuzată astăzi că a otrăvit bebelușii cu insulină, că le-a injectat aer în sânge sau că i-a supraalimentat cu lapte, în timp ce era în tura de noapte pentru că părinții nu ar fi fost prin preajmă, potrivit instanței.

Pe timpul nopții, în unitate tindea să fie mai puțin personal, iar părinții, de asemenea, aveau tendința de a vizita mai ales în timpul zilei.

 

Decese inexplicabile la bebeluși

 

În perioada în care Letby a lucrat în tura de noapte, a existat o creștere a numărului de bebeluși care mureau sau se îmbolnăveau grav, a declarat Manchester Crown Court, iar apoi, când a trecut la tura de zi, au existat mai multe 'colapsuri și decese inexplicabile'. 

Nick Johnson KC, procurorul, a declarat că asistenta, care a urmat o pregătire specială pentru a avea grijă de copiii prematuri, a fost "singurul numitor comun" atunci când zece băieți și șapte fete fie au murit, fie s-au prăbușit.

Înainte de ianuarie 2015, ratele de mortalitate la unitatea neonatală erau 'comparabile' cu unități similare. Dar în următoarele 18 luni s-a înregistrat o 'creștere semnificativă' a numărului de decese de bebeluși și de copii care au suferit 'colapsuri catastrofale grave', conform Daily Mail.

 

Medicii de la spital erau nedumeriți de creșterea ratei mortalității și nu au putut găsi o cauză medicală

 

Johnson a continuat: "Multe dintre evenimentele din acest caz au avut loc în turele de noapte. Când asupra lui Lucy Letby a fost mutată în turele de zi, colapsurile și decesele s-au mutat în turele de zi".

Procurorul a declarat că, deoarece medicii nu au putut explica colapsurile și decesele, poliția a fost chemată și a efectuat o "revizuire minuțioasă".

El a spus: "Această revizuire sugerează că, în perioada cuprinsă între jumătatea anului 2015 și mijlocul anului 2016, cineva din unitatea neonatală a otrăvit doi copii cu insulină. Acuzarea spune că singura concluzie rezonabilă care poate fi trasă din dovezile pe care le veți auzi este că cineva a otrăvit acești copii în mod deliberat cu insulină. Nu a fost un accident'.

Moartea și rănirea a 17 bebeluși nu au fost 'tragedii apărute în mod natural' - iar Lucy Letby a fost 'prezența constantă', se aude în proces
Leșinurile și decesele celor 17 copii în cauză nu au fost 'tragedii care să se întâmple în mod natural', a declarat Johnson.

 

Judecătorul avertizează juriul să fie imparțial într-un 'caz care va provoca o reacție instinctivă de groază'

 

Judecătorul de caz, Justice Goss, le-a spus juraților că toate acuzațiile se referă la bebeluși.

'Orice anxietate sau teamă pe care ați putea-o avea cu privire la rolul dvs. de jurați în acest caz. Veți avea temeri cu privire la ceea ce va urma, dar în legătură cu natura cazului și cu rolul dumneavoastră'.

Alți jurați din țară și de peste tot judecau cazuri foarte grave, așa că nu ar trebui să fie neliniștiți. În curând se vor familiariza cu detaliile cazului.

Judecătorul a adăugat: "Cazul este inevitabil să provoace o reacție instinctivă de groază. Aceasta face parte din caracteristicile noastre ca ființe umane.

În timp ce vă păstrați cunoștințele și înțelegerea comportamentului uman, trebuie să vă lăsați emoțiile deoparte și să analizați dovezile cu calm, raționalitate, corectitudine și imparțialitate".

 

Asistenta a fost arestată 

 

Letby a fost arestată şi ulterior acuzată în cadrul unei anchete cu privire la decesele sugarilor, după ce fusese deja audiată de două ori în 2018 şi 2019, fără nicio măsură la momentul respectiv.

Doi bebeluşi au fost otrăviţi cu insulină şi "singura concluzie plauzibilă" este otrăvirea deliberată, a spus procurorul Johnson.

"Nu este vorba despre un accident. Au fost toate acţiunea, în opinia noastră, a femeii prezente în boxa acuzaţilor. Ea a fost prezenţa răuvoitoare constantă atunci când lucrurile s-au înrăutăţit pentru aceşti 17 copii", a mai spus procurorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel