O aeronavă a Forţelor Aeriene Române, misiuni în zona afectată de incendii din Macedonia de Nord

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O aeronavă C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forţelor Aeriene Române, a efectuat, sâmbătă, două misiuni într-o regiune puternic afectată de incendii de vegetaţie din Macedonia de Nord, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Aeronava a acţionat cu 10.000 de litri de apă în zona respectivă, aflată la 100 km est de Skopje, precizează DSU, pe Facebook.

Două avioane din dotarea Forţelor Aeriene Române intervin în Macedonia de Nord în sprijinul autorităţilor din această ţară, afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile. Este vorba de un C-27 J Spartan configurat pentru stingerea incendiilor şi un C-130 Hercules pentru sprijin logistic.

La misiune participă 15 militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale - piloţi, personal navigant şi personal auxiliar, precum şi un ofiţer de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Direcţia Generală Protecţie Civilă care asigură legătura cu Centrul European de Răspuns la Urgenţe (ERCC) şi autorităţile de protecţie civilă din Macedonia de Nord.

DSU aminteşte că sprijinul internaţional pe care România îl acordă Macedoniei de Nord s-a realizat în baza solicitării făcute de autorităţile din acest stat pentru asistenţă internaţională, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel