Nuntă regală la Bruxelles. Prinţesa Maria Laura a Belgiei a dorit cu un moment de rugăciune şi reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Nuntă regală la Bruxelles. Prinţesa Maria Laura a Belgiei a dorit cu un moment de rugăciune şi reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a / Foto: Unsplash
Nuntă regală la Bruxelles. Prinţesa Maria Laura a Belgiei a dorit cu un moment de rugăciune şi reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a / Foto: Unsplash

Prinţesa Maria Laura a Belgiei, o nepoată a regelui Philippe, s-a căsătorit cu logodnicul ei William Isvy sâmbătă la Bruxelles, relatează agenţia belgiană de presă Belga, preluată de DPA şi AFP.

Maria Laura, în vârstă de 34 de ani, este fiica cea mare a prinţesei Astrid, sora mai mică a regelui Philippe.

Cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii civile la Primăria din Bruxelles, călcând pe urmele părinţilor miresei, prinţesa Astrid şi prinţul Lorenz, care au fost primii membri ai familiei regale belgiene care s-au căsătorit acolo.

 

Ceremonia a fost una restrânsă



Ceremonia, care a durat 30 de minute, a fost una restrânsă, dar la eveniment au participat membri de rang înalt ai familiei regale.

Pe lângă părinţii şi fraţii Mariei Laura, printre invitaţi s-au numărat regele Albert al II-lea, care a abdicat, împreună cu soţia sa, regina Paola, regele Philippe şi regina Mathilde, precum şi fratele regelui Philippe, prinţul Laurent, şi soţia acestuia Claire, şi sora vitregă a regelui Philippe, prinţesa Delphine, relatează Belga.

După ceremonie, tinerii căsătoriţi au salutat o mulţime adunată în faţa clădirii, au pozat pentru fotografi şi au schimbat un sărut pe obraz.

Ulterior a urmat cununia religioasă la Catedrala Sfinţii Mihail şi Gudula, din centrul Bruxelles-ului. Presa belgiană a difuzat imagini cu prinţesa sosind la catedrală într-o rochie a creatoarei de modă britanice Vivienne Westwood, cu o trenă spectaculoasă de patru metri lungime.

 

Cuplul a ținut un moment de reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a



Ceremonia religioasă a fost marcată printr-un moment de rugăciune şi reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a care a decedat săptămâna aceasta la 96 de ani.

Familiile regale belgiană şi britanică descind din aceeaşi casă regală de Saxa-Coburg şi Gotha, deşi dinastia britanică a adoptat numele Windsor în 1917.

Leopold I, primul rege al belgienilor, a fost unchiul reginei Victoria, care, cu o domnie de peste 63 de ani, a fost cel mai longeviv suveran britanic înainte de domnia de 70 de ani a Elisabetei a II-a.

În Danemarca, regina Margrethe a II-a a anulat evenimentele care urmau să marcheze împlinirea a 50 de ani de la urcarea sa pe tron din cauza decesului monarhului britanic, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel