Nu te vaccinezi, nu ai telefon. Soluţia unui stat pentru a-şi vaccina locuitorii

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un stat din Pakistan a decis să taie serviciile de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză vaccinarea, Guvernul provincial sperând să vaccineze 420.000 de oameni pe zi.

Islamabad, cea mai populată provincie din Pakistan, Punjab, a decis să combată ezitarea vaccinării COVID-19 a locuitorilor prin ameninţarea cu blocarea serviciului de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză să se vaccineze, informează CBS News.

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe de săptămâna trecută, la iniţiativa dr. Yasmin Rashid, ministrul Sănătăţii al provinciei Islamabad.

Rashid a spus că protejarea cetăţenilor împotriva coronavirusului este principala prioritate a guvernului din Punjab şi „doar vaccinul poate pune capăt pandemiei Covid-19”.

Guvernul provincial spera să vaccineze 420.000 de oameni pe zi

În general, pakistanezii nu sunt bine informaţi cu privire la importanţa vaccinării împotriva Covid-19 şi mulţi sunt îngrijoraţi de efectele secundare experimentate de o mulţime de oameni care au fost vaccinaţi.

Ameninţarea guvernului Punjab de a-i penaliza pe oamenii care refuză vaccinarea a fost aspră criticată.

Oamenii care au avut obiecţii cu referire la iniţiativa dr. Yasmin Rashid se tem că aceasta ar putea, de fapt, să alimenteze neîncrederea în guvern şi în vaccinuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel