Noul ministru de Interne, precizări despre 10 august 2018

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook Oreste
Sursa foto: Facebook Oreste

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a declarat joi că şi Jandarmeria Română trebuie să respecte întru totul legea, cum trebuie să respecte şi cetăţeanul român.

Moga s-a aflat joi după-amiază la sediul Jandarmeriei Române, după ce, în cursul dimineţii, anunţase că intenţionează să viziteze toate cele 22 de structuri ale MAI, fără să anunţe în prealabil acest lucru.

"Pe primul loc în atitudinea mea de ministru este siguranţa cetăţeanului. Dar în acelaşi timp vreau să declar cu toată responsabilitatea că şi Jandarmeria Română trebuie să respecte întru totul legea, cum trebuie să respecte şi cetăţeanul român. Şi atunci, dacă vrem lucrurile astea, trebuie să găsim toate posibilităţile ca lucrurile să meargă", a spus Moga, la ieşirea din sediul Jandarmeriei Române, întrebat de jurnalişti despre eventuale măsuri în urma evenimentelor de la protestul din 10 august 2018.

Ministrul de Interne a reafirmat că doreşte să viziteze personal toate structurile MAI, el menţionând că prima vizită a fost la Poliţia Română, după care la Jandarmerie.

"Aici l-am găsit pe domnul Cucoş (Sebastian Cucoş, împuternicit prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române - n.r.), (...) am stat de vorbă cu şeful batalionului, cu maiorul de logistică, am stat de vorbă cu toţi comandanţii inclusiv la nivel de pluton. Este o vizită de informare. După aia fac o analiză serioasă, apoi voi anunţa măsurile luate. Sigur, măsuri trebuie luate, pentru că ei acum conduc..., sunt într-un picior şi atunci trebuie să găsim soluţiile cele mai bune", a mai spus Nicolae Moga.

El a adăugat că aşteaptă o informare scrisă din partea conducerii Jandarmeriei Române, iar după ce va avea această informare va lua măsurile necesare.

În ceea ce priveşte incidentele din 10 august 2018, ministrul de Interne a precizat că subiectul se află într-o anchetă penală şi reprezintă "lucruri care nu îl privesc".

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel