Noul guvern german condus de social-democratul Olaf Scholz va avea în premieră un număr egal de femei și bărbați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Olaf Scholz, care urmează să fie ales săptămâna aceasta pentru a succeda Angelei Merkel în funcția de cancelar german, a numit luni primul cabinet echilibrat de gen al țării, iar femeile vor ocupa posturi-cheie, precum cel de la Interne sau Apărare.

„Egalitatea este importantă pentru mine și de aceea din 16 miniștri vor fi opt bărbați și opt femei”, a spus Scholz, care se descrie drept „feminist”.

Scholz, un social-democrat (SPD), a dezvăluit formația partidului său pentru primul guvern condus de centru-stânga în ultimii 16 ani, cu expertul în pandemie, Karl Lauterbach, numit ministru al Sănătății.

După ce Verzii, parteneri în viitorul guvern de coaliție, au numit-o pe co-liderul Annalena Baerbock ca ministru de externe, Christine Lambrecht din SPD, până acum ministru al justiției, va prelua mandatul apărării.

Guvernul german va avea în premieră un număr egal de femei și bărbați

 

Deputatul regional Nancy Faeser va deveni prima femeie ministru de interne al Germaniei, spunând că prioritatea ei va fi abordarea „celei mai mari amenințări a țării: extremismul de dreapta” după o serie de atacuri mortale extremiste, potrivit Antena 3.

Lauterbach, o figură proeminentă care a cerut în mod constant măsuri mai dure pentru a opri răspândirea coronavirusului, va fi omul de referință al guvernului pentru a lupta împotriva pandemiei.

Scholz a spus că este sigur că „majoritatea germanilor” îl voia pe Lauterbach în acest post.

SPD-ul lui Scholz a câștigat alegerile generale din 26 septembrie și luna trecută a încheiat o înțelegere pentru a forma o coaliție cu ecologiștii Verzi și cu liber-democrații.

Olaf Scholz urmează să fie ales miercuri cancelar federal de către deputaţii din Bundestag. El va fi apoi învestit în mod oficial, precum şi guvernul său, de către preşedintele Republicii Federale, Frank-Walter Steinmeier.

Merkel se retrage din politică după 16 ani la conducerea economiei de vârf a Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel