Noul șef al lui Marian Oprişan (PSD) îl pune la punct pe fostul președinte al CJ Vrancea: „Să vedem dacă e în stare de ceva...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Marian Oprişan, ales vicepreşedinte al CJ, „nu va primi nicio atribuţie în momentul acesta" din partea sa.

„Cei doi vicepreşedinţi primesc delegări de atribuţii de la preşedinte. Vă spun de pe acum că domnul Oprişan n-o să primească nicio atribuţie în momentul acesta. Întâi să vedem dacă e în stare de ceva şi după aceea mai discutăm dacă îl şi punem la treabă şi în ce sens îl punem. În rest, vrâncenii sunt cei care decid. (...) Vicepreşedinţii nu au o fişă a postului, fiind aleşi prin vot al consilierilor judeţeni şi având statutul de persoană eligibilă, nu au o fişă a postului. Au atribuţii pe care preşedintele, adică eu, va trebui să le dau, în scris, în funcţie de pregătirea fiecăruia, de specialitatea fiecăruia", a declarat Cătălin Toma, scrie agerpres.ro.

Acesta a subliniat că, în ciuda faptului că Marian Oprişan ar putea să nu primească atribuţii, acesta va fi plătit conform funcţiei în care a fost ales.

„Vicepreşedintele nu are salariu, are indemnizaţie. (...) El îşi ia indemnizaţia oricum, conform legii. Dacă nu i-o dai, te dă în judecată. Asta înseamnă votul, asta înseamnă democraţia. Acestea sunt nişte carenţe din punct de vedere al raportului moralităţii faţă de cetăţean", a precizat Toma.

„Asta este politica, asta este democraţia“

 

eferitor la alegerea lui Marian Oprişan în funcţia de vicepreşedinte al CJ Vrancea, Cătălin Toma a susţinut că acesta a fost ales cu sprijinului celor doi consilieri ai ALDE Vrancea, care "a luat-o pe un drum greşit".

 „Am avut discuţii cu reprezentanţii ALDE Vrancea, în special cu domnul Cel-Mare, care a avut tendinţa să ne spună că va susţine o majoritate în ceea ce priveşte alegerea vicepreşedinţilor. Ce s-a întâmplat, ce farmece i-au făcut, ce lucruri s-or fi petrecut în mintea şi sufletul celor de la ALDE, chiar nu mă mai interesează. (...) Pot doar să spun că cele două voturi care au fost necesare pentru a avea majoritatea nu au fost la PNL-USR-PLUS, ci au fost la PSD. (...) Asta este politica, asta este democraţia. Din acest moment, este clar că avem o situaţie nu tocmai plăcută. Există în acest moment o construcţie politică nu tocmai prietenoasă. Dar asta nu înseamnă că nu o putem face favorabilă pentru tot ceea ce înseamnă proiectele viitoare. (...) Echipa PNL-USR-PLUS şi-a făcut treaba. Trădarea celor de la ALDE a fost pe faţă şi din acest punct de vedere nu pot să spun decât că ALDE a luat-o pe un drum greşit. Era deja pe un drum greşit. Noi le oferisem posibilitatea să vină alături de o echipă care îşi doreşte dezvoltarea acestui judeţ", a subliniat Toma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel