Noul ambasador al Italiei - la Patriarhul BOR; PF Daniel a amintit de cei peste un milion de români din Peninsulă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Noul ambasador al Italiei - la Patriarhul BOR; PF Daniel a amintit de cei peste un milion de români din Peninsulă
Noul ambasador al Italiei - la Patriarhul BOR; PF Daniel a amintit de cei peste un milion de români din Peninsulă

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a primit miercuri pe noul ambasador al Republicii Italiene în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, prilej cu care înaltul ierarh ortodox a evocat prezenţa celor peste un milion de români în Italia şi de contribuţia acestora la progresul societăţii italiene.

"Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a amintit despre prezenţa celor peste un milion de români în Italia şi de contribuţia acestora la progresul societăţii italiene, precum şi de cooperarea la nivel bisericesc între Patriarhia Română, respectiv, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, şi Biserica Romano-catolică.

În acest sens, Patriarhul României a subliniat importanţa dimensiunii culturale şi a celei religioase, inclusiv, prin acordarea de burse de studii în teologie pentru studenţii români. Acestea contribuie la promovarea unei pastoraţii relevante în cadrul comunităţilor ortodoxe româneşti din peninsula italică, în contextul actual", informează Patriarhia, într-un comunicat transmis.

 

Percepţia poporului italian privind pe românii aflaţi în Italia s-a schimbat pozitiv



În cadrul întrevederii, desfăşurate la Reşedinţa Patriarhală, diplomatul italian a subliniat faptul că percepţia poporului italian privind pe românii aflaţi temporar sau definitiv în Italia s-a schimbat pozitiv în ultimele două decenii, în special, datorită păstorilor lor spirituali, comunitatea românească din Italia, percepută ca una "dinamică", fiind "un exemplu de integrare" în societatea italiană.

Totodată, ambasadorul a menţionat că unul dintre obiectivele importante ale mandatului său este acela de-a continua şi consolida relaţiile dintre România şi Italia, în plan economic, social şi cultural.

Patriarhul Daniel a evidenţiat că prin prezenţa în România comunitatea italiană contribuie, cu experienţa acesteia, la dezvoltarea unor proiecte în beneficiul comunităţilor locale, inclusiv, prin promovarea unei culturi a voluntariatului, în special în rândul tinerilor, fiind promovate altruismul şi solidaritatea în contrast cu individualismul din societatea actuală. conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel