Noua Zeelandă înregistrează un cutremur uriaș de 7,3 grade. Locuitorii sunt evacuați

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Noua Zeelandă înregistrează un cutremur uriaș de 7,3 grade, iar locuitorilor li se spune să "se mute imediat / Foto: Captură video youtube
Noua Zeelandă înregistrează un cutremur uriaș de 7,3 grade, iar locuitorilor li se spune să "se mute imediat / Foto: Captură video youtube

Un cutremur gigantic cu magnitudinea 7,3 s-a produs în largul coastei de nord-est a Noii Zeelande, a confirmat USGS. Autoritățile neozeelandeze cercetează dacă trebuie să urmeze o alertă de tsunami.

Autoritățile neozeelandeze investighează dacă ar trebui emisă o alertă de tsunami, după ce un cutremur gigantic cu magnitudinea 7,3 a avut loc la aproximativ 620 de mile nord-est de Auckland.

Aceasta i-a îndemnat pe toți locuitorii din apropierea coastei să "se deplaseze imediat", în loc să aștepte examinarea tsunami. Cutremurul a avut loc în jurul orei 1.42, ora Regatului Unit, ceea ce înseamnă aproximativ ora 12.42 în Noua Zeelandă. Se pare că epicentrul a fost localizat în jurul Insulelor Kermadec, care se află la aproximativ 500 de mile nord-est de coasta Noii Zeelande.

 

Autoritățile au îndemnat locuitorii să evacueze cât mai repede posibil regiunile de coastă



Agenția Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență (NEMA) a scris pe Twitter în acel moment: "Evaluăm dacă cutremurul de magnitudine 7,3 din Regiunea Insulele Kermadec ar putea crea un tsunami care ar putea afecta Noua Zeelandă. Oricine din apropierea coastei care a simțit cutremurul ar trebui să se mute imediat pe cel mai apropiat teren înalt sau cât mai departe în interior #EQNZ".

La scurt timp după ce a fost înregistrat cutremurul, autoritățile au îndemnat locuitorii să evacueze cât mai curând posibil regiunile de coastă.

Site-ul web al NEMA a precizat:: "Oamenii ar trebui să se autoevacueze imediat din toate locurile din apropierea coastei unde cutremurul a fost resimțit pentru mai mult de un minut, ori a fost suficient de puternic încât să fie greu de stat în picioare. În aceste zone este posibil să se fi generat un tsunami și să ajungă rapid, așa că evacuați-vă imediat către cel mai apropiat teren înalt sau cât mai departe posibil în interiorul țării.

Acest sfat de evacuare prevalează asupra cerințelor actuale de autoizolare COVID-19. Nu rămâneți acasă dacă vă aflați în apropierea coastei. Evacuați-vă imediat către cel mai apropiat teren înalt, în afara tuturor zonelor de evacuare în caz de tsunami sau cât mai departe posibil în interiorul țării."

 

A urmat un al doilea cutremur de magnitudine 5,4



Dar, după o monitorizare atentă, autoritățile nu au emis o alertă de tsunami. NEMA i-a sfătuit în continuare pe locuitori să evacueze zonele de coastă în viitor dacă simt un cutremur.

Un cutremur puternic cu magnitudinea 5,4 a fost înregistrat la aproximativ o jumătate de oră după lovitura inițială. Cel mai recent cutremur puternic din Noua Zeelandă a fost înregistrat, de asemenea, în jurul Insulelor Kermadec.

În martie 2022, un "cutremur" cu magnitudinea de 6,6 grade s-a produs la o adâncime de aproximativ 24 km.

Însă, cel mai mare cutremur care a avut loc în Noua Zeelandă din anul 2000 încoace a fost înregistrat în decembrie 2004, când un cutremur uriaș cu magnitudinea de 8,1 a avut loc la sudul țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel