Noua şefă a CSM, apropiată de PSD, are o AVERE IMPRESIONANTĂ

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Familia șefei CSM a vândut anul trecut șapte case.

Lia Savonea, apropiată de PSD, a fost aleasă săptămâna aceasta noua șefă a Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit declarației de avere din iunie 2018, judecătoarea are, printre altele, șapte terenuri, două case și sume consistente în conturi.

Lia Savonea şi soţul ei, Mihai, au cinci terenuri intravilane, două terenuri agricole, două case de locuit şi două maşini, potrivit stirilekanald.ro. 

În 2017 şi 2018, soţul lui Savonea a vândut șase imobile, cu terenurile aferente, şi un apartament. Din aceste tranzacții au obținut aproximativ 625.000 de euro. 

Soţii Savonea mai au și circa 180.000 de euro în conturi.

În total, Lia Savonea a câştigat 404.057 de lei, venituri salariale într-un an, adică 33.671 de lei pe lună. Mihai Savonea, de profesie avocat, a încasat 12.000 de lei pentru asistenţă juridică şi reprezentare.

Lia Savonea este considerată o apropiată a PSD, și o adeversară pe față a celor care susțin statul de drept și lupta anticorupție.

În urmă cu fix o lună, Lia Savonea propunea să fie deschisă procedura revocării șefei ÎCCJ, Cristina Tarcea. De asemenea, în umră cu doup luni, Lia Savonea, de la conducerea secției pentru judecători din CSM, transmitea un mesaj dur ambasadorului SUA la București, Hans Klemm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel