Nouă români, veniți din străinătate de Crăciun, sancționați pentru că nu au respectat carantina

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Nouă persoane din Bistriţa-Năsăud, care ar fi trebuit să se afle în carantină ca urmare a sosirii din străinătate, au fost sancționate pentru că nu au fost găsite la domiciliu.

 

Nouă persoane din Bistriţa-Năsăud, care ar fi trebuit să se afle în carantină, întrucât aceștia tocmai se întorseseră din străinătate, au fost sancţionate, în această perioadă, de jandarmi, pentru că nu au fost găsite la domiciliu.

''Un număr de 9 persoane care ar fi trebuit să se afle în carantină ca urmare a sosirii din străinătate nu se aflau la domiciliu pe timpul verificărilor efectuate, iar o persoană a fost depistată la o staţie de alimentare cu carburant.

Numai pe această linie, pentru nerespectarea măsurii carantinării, au fost aplicate amenzi în valoare de 9.000 de lei şi un avertisment scris'', precizează IJJ.

De asemenea, în perioada sărbătorilor, jandarmii au efectuat mai multe acţiuni pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară stabilite. Astfel au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.550 lei, scrie Agerpres.

 

Românii s-au întors acasă în număr record. Peste 1,2 milioane de semeni au venit să petreacă alături de cei dragi Crăciunul

 

Acțiunile jandarmilor vin în contextul în care anul acesta s-au întors acasă un număr record de români, peste 1,2 milioane de persoane, spun autoritățile.

Într-o singură oră au aterizat opt avioane care au adus acasă cel puțin 1.200 de oameni, informează Știrile PRO TV.

Românii s-au întors în număr mare acasă, chiar și pe ultima sută de metri. Doar vineri până la ora 18, și doar pe aici, prin cel mai mare aeroport al țării, au intrat în tara peste 1.200 de oameni care au venit cu avionul de prin toată lumea.

92 de zboruri din străinătate erau programate să sosească vineri la Otopeni și ca să vă faceți o idee despre nivelul de trafic, doar în ultima oră au aterizat 8 avioane.

Dacă ar fi să facem o medie de 150 de pasageri în fiecare avion, atunci putem spune că au revenit în țară 1.200 de persoane într-o singură oră. 

Am avut un număr record de români întorși acasă pentru acest Crăciun. Autoritățile spun că până acum 3 zile veniseră deja în România peste 1,2 milioane de oameni. Să se bucure cu cei ramași acasă de magia sărbătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel