Nou PROTEST la sediul MAI, în această seară: „Cade una, cădem toate!”

Un protest intitulat „Cade una, cădem toate” este anunțat pentru duminică seara, de la ora 19.00, în fața Ministerului de Interne.

„Moartea uneia dintre noi e moartea siguranței tuturor femeilor. Atunci când o femeie din această țară este bătută, jignită, hărțuită, ucisă - simțim toate. Știm că ni se poate întâmpla oricând. Ni se întâmplă deja.

De fiecare dată când auzim despre astfel de cazuri simțim frică, neputință, furie, îngrijorare, revoltă. Cât timp sa mai fim ignorate și minimizate?

Nu putem să acceptăm ca moartea noastră să fie folosită în mod instrumental: critica și reacția noastră nu trebuie să se rezume la stat disfuncțional, corupție sau haos instituțional.

Reacția trebuie să fie despre faptul că trăim într-o cultură care normalizează hărțuirea și violența asupra femeilor, iar societatea face mișto despre asta – în bancuri, în reclame, în melodii, în rânjetele complice ale tuturor.

Tragedia de la Caracal este despre minimalizarea violenței asupra femeilor în discursul public.

Despre normalizarea și banalizarea abuzului. Despre faptul că, în România anului 2019, dispariția unei fete de 15 ani nu impresionează polițiștii, convinși că fata a plecat „cu un hăndrălău". Despre strigătul de ajutor al victimelor ignorate. Despre tăcerea instituțiilor statului. Despre rânjetul cinic al polițiștilor care stigmatizează corpuri fără apărare. Despre statul care-și abandonează victimele violenței. Despre statul care apără agresorii. Despre complicitatea națională la tăcerea ucigașă.

Tragedia de la Caracal este şi despre sexism și misoginie. Este despre înăbușirea strigătelor noastre de ajutor în fața violenței sexiste. Despre tortura și imperativul tăcerii, sub care atâtea femei trebuie să îndure violență.

Toate femeile din țara asta știm asta. Și totuși nu se vorbește în acești termeni, nici în apelurile la ieșit în stradă, nici în platourile de televiziune, nici de către politicieni.

Haideți în stradă! Protestul nostru nu va fi tăcut. Furia noastră nu va fi tăcută. Ajunge! Vom fi în stradă, duminică, 28 iulie, la ora 19:00, în fața sediului MAI. Vino și tu alături de noi! Avem nevoie de cât mai multe voci", precizează organizatorii evenimentului, pe Facebook.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy