NOU partid al românilor din Diaspora. Mișcarea politică România Mare în Europa se lansează ASTĂZI | VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Mișcarea politică România Mare în Europa se lansează chiar in aceste momente, în București, la Sala Dalles, acolo unde are loc adunarea de constituire. 

Inițiativa vine în urma campaniei pentru alegerile europarlamentare a candidatului independent George Simion.

Printre obiectivele mișcării politice, se numără "unificarea spirituală și de facto a românilor, crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecați în străinătate, sprijinirea familiei românești și a capitalului autohton".

Pe lângă George Simion, vor lua cuvântul azi Claudiu Târziu, jurnalist, scriitor și editor, Zoe Rădulescu, profesor, fost deținut politic, Gogu Puiu, Maria Arvinte, medic pediatru din Republica Moldova, membru al unei familii de deportați, Ana Maria Cristian, studentă stabilită în Anglia, Codin Coman, antreprenor, formator, consultant, Valentin Roman, realizator de filme de documentare, scriitor, Cătălin Mihai, informatician, activist civic.

La alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019, candidatul independent George Simion a obținut, potrivit datelor oficiale ale BEC, 1.27%, (113.918 voturi).

George Simion (n. 21 septembrie 1986, Focșani, România) este un activist civic român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

VIDEO

 

sursa: DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel