Nou decret în Italia. Regiunile vor schimbarea totală a regulilor: super green pass-ul ar putea deveni obligatoriu pentru toți angajații și pentru persoanele de peste 60 ani

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou proiect de decret privind gestionarea pandemiei se află în analiză în Italia. Astfel super green pass-ul ar putea deveni obligatoriu pentru toate persoanele de peste 60 de ani și pentru angajați. Precizăm că super green pass-ul din Italia poate fi obținut doar prin vaccinare sau trecere prin boală, în timp ce green pass-ul simplu, de bază, se poate obține și în baza unui test negativ. 

Guvernul nu va adopta obligativitatea vaccinării pentru toți lucrătorii, dar pe masa de lucru se află obligația ca super green pass-ul să fie implementat pentru noi categorii de angajați publici și privați. Din 10 ianuarie, copiii de peste 12 ani vor putea face a treia doză de vaccin. 

Noul decret este gândit pentru a face față noului val de pandemie care nu a atins încă vârful. Decretul ar urma să cuprindă măsuri pentru protejarea categoriilor de oameni vulnerabile și pentru a preveni pericolul ca instituțiile sanitare, în special terapiiile intensive, să fie suprasolicitate.

Pe masă rămâne ipoteza impunerii super green pass-ului tuturor lucrătorilor, dar tocmai pentru a evita noi tensiuni, este posibil ca medierea să ducă spre alegerea categoriilor vulnerabile pentru care este considerată indispensabilă.



Solicitările președinților de regiuni


În documentul transmis ieri, guvernanții fac apel la acțiuni imediate. Aceștia menționează: "Regiunile și Provinciile Autonome consideră că actuala tendință epidemică necesită o reevaluare generală profundă a tuturor aspectelor ce țin de managementul pandemiei, o reevaluare care trebuie să plece de la un punct precis al situației, inclusiv în ceea ce privește proiecțiile și simulările scenariile pe termen scurt, mediu și lung. În acest scop, va fi necesară o evaluare științifică aprofundată a Comitetului Științific Tehnic și a Institutului Superior de Sănătate. 

Super green pass poate chiar de la 50 de ani

Impunerea super green pass-ului celor peste 60 de ani este punctul de plecare, nefiind exclus ca până la urmă pragul de vârstă să înceapă de la peste 50 de ani.

Președinții regiunilor îndeamnă „la o evaluare a obligației de vaccinare ținând cont și de fragilitatea celor mai expuși riscului de internare precum și la o eventuală extindere a utilizării super green pass-ului”.

Răspunsul guvernului ar putea fi impunerea super green pass-ului– care se eliberează persoanelor vaccinate și vindecate – după criteriul grupelor de vârstă.

Categoriile de lucrători cu obligația de a avea super green pass

Discuțiile sunt încă nefinalizate. Excluzând obligația de vaccinare pentru toți cetățenii în acest moment, se ia în calcul vaccinarea obligatorie pentru toți angajații. 

Super green pass-ul pentru angajații din administrația publică și din sectorul privat are câteva „probleme critice în implementare”, după cum au subliniat unii experți în drept.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel