Nou bilanț al copiilor uciși și răniți în Ucraina: peste 380

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Peste 380 de copii au fost uciși și răniți în Ucraina de la începutul invaziei ruse, spune procurorul general al Ucrainei. Au fost puternic afectate aproape 800 de școli.

Peste 380 de copii au fost uciși și răniți în Ucraina după ce trupele rusești au invadat țara, a declarat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, conform Sky News.

Venediktova, care investighează cazurile tot mai numeroase de suspiciuni de crime de război comise de forțele rusești, a mai spus că 797 de școli au fost avariate de la începutul războiului.

Săptămâna aceasta, Venediktova declara că ea și echipa sa au întocmit 2.500 de posibile cazuri de crime de război care să fie urmărite în urma invaziei din Ucraina. Au fost identificate câteva sute de suspecți.

Asta în timp ce procurorul general al Marii Britanii, Suella Braverman, a numit un avocat specializat în crime de război pentru a consilia Ucraina privitor la invazia rusă.

La începutul acestei luni, Braverman a semnat o declarație comună de susținere, angajându-se să sprijine strângerea de dovezi privind crimele împotriva umanității și crimele de război comise în Ucraina.

Procurorul general a declarat în fața Camerei Comunelor că „toate opțiunile sunt pe masă" și a insistat că abordarea preferată de Marea Britanie este aceea de a-i trage la răspundere pe cei responsabili prin Curțea Penală Internațională.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel