Norvegia elimină toate restricțiile impuse de pandemie. Statul, luat cu asalt de turiști

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Norvegia elimină toate restricțiile impuse de pandemie
Norvegia elimină toate restricțiile impuse de pandemie

Norvegia va elimina toate restricțiile impuse de pandemia de Covid, de sâmbătă, 25 septembrie. Guvernul a luat această decizie pe baza reducerii cazurilor de îmbolnăvire și pentru repornirea economiei.

Norvegienii se pot lăuda că au învins pandemia de Covid. De mâine, 25 septembrie, vor fi reluate toate activitățile sociale, economice fără a purta masca de protecție. De asemenea, este permisă intrarea în cafenele, baruri, restaurante și săli de spectacol în mod liber, fără a fi nevoie de certificatul verde digital, informează Hotnews care citează Reuters.

Guvernul a luat această decizie după ce populația a ajuns la imunitate colectivă. Peste 70% dintre norvegieni sunt vaccinați anti-Covid.

„ Au trecut 561 de zile de când am introdus cele mai dure măsuri din Norvegia pe timp de pace (...) Acum a venit timpul să ne întoarcem la viața normală de zi cu zi”, a  declarat premierul Erna Solberg, menționează sursa citată.

Norvegia elimină toate restricțiile impuse de Covid. Oamenii revin la viața normală

 

Astfel, toate unitățile de învățământ vor avea cursuri în format fizic, iar agenții economici își vor desfășura activitatea la fel ca înainte de pandemie. Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a mers excelent în această țară. Oficialii Guvernului spun că se așteaptă la o relansare economică. Se așteaptă ca europenii din statele cu restricții dure să ia cu asalt această țară, ceea ce ar putea duce la o posibilă creștere a cazurilor de de Covid „ de import”, Cu toate acestea, premierul Norvegiei mizează pe eficiența vaccinului.

„Mulțumesc foarte mult, Norvegia”, a mai exclamat  premierul Solberg, pentru sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel