Norvegia anunță că o persoană a murit după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un lucrător din domeniul sănătății din Norvegia a murit din cauza unei hemoragii cerebrale după ce a primit vaccinul anti-Covid AstraZeneca, deși nu a fost stabilită nicio legătură directă cu administrarea serului, au declarat luni autoritățile sanitare.

Aceasta este al doilea astfel de deces în câteva zile în țara nordică, care suspendase utilizarea vaccinului AstraZeneca ca măsură de precauție joia trecută.

Sâmbătă, autoritățile sanitare din Norvegia au declarat că trei angajați din domeniul sănătății au fost spitalizați cu cheaguri de sânge, sângerări și niveluri anormal de scăzute de trombocite în sânge. Toți aveau sub 50 de ani și toți primiseră o primă doză de vaccin făcută de grupul farmaceutic anglo-suedez.

Una dintre cele trei, descrisă ca o femeie „în stare bună de sănătate”, a murit duminică după o hemoragie cerebrală, au declarat autoritățile sanitare. Fusese internată joi, la aproximativ o săptămână după ce a primit serul.

„Nu putem nici să confirmăm, nici să excludem că are ceva de-a face cu vaccinul”, a declarat reporterilor un oficial al Agenției Norvegiene pentru Medicamente, Steinar Madsen.

S-a raportat că starea celorlalți doi este stabilă, potrivit thelocal.no.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel