Noile restricții din Italia, valabile din 6 martie. Vor fi în vigoare si de Paști

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul lui Mario Draghi se pregătește să aprobe noul decret care va intra în vigoare pe 6 martie. Noile reguli ar trebui să fie valabile până la 6 aprilie și, prin urmare, să includă Paștele. Linia rămâne aceea a rigurozității: interzicerea deplasărilor între regiuni, interzicerea accesului la locuințele suplimentare deținute în zona roșie, închiderea stațiunilor de schi chiar și în timpul sărbătorilor. Cu toate acestea, ne îndreptăm spre redeschiderea cinematografelor și a teatrelor. Vă prezentăm mai jos toate restricțiile. 

Pe 6 martie va intra în vigoare noul Dpcm, primul inițiat de guvernul lui Mario Draghi, care ar trebui aprobat oficial la începutul săptămânii viitoare. Noile reguli ar trebui să fie valabile o lună, deci și pentru Paști și să expire pe 6 aprilie. Vor rămâne în vigoare următoarele restricții: închiderea seara devreme a barurilor și restaurantelor (în zona galbenă) și interzicerea organizării petrecerilor. Cu toate acestea, împărțirea în trei zone va rămâne valabilă. Astfel, regulile se schimbă în funcție de răspândirea virusului și cel puțin până la sfârșitul lunii martie rămâne interzisă deplasarea între regiuni. Cu toate acestea, o noutate se referă la redeschiderea cinematografelor și teatrelor din 27 martie. Să vedem mai departe, punctual, ce se va schimba cu noul Dpcm.

Nu este permisă deplasarea dintr-o regiune în alta până pe 27 martie, chiar dacă destinația se află în zona galbenă. Cu noul decret, după toate probabilitățile, interzicerea deplasărilor ar putea fi extinsă până după Paști. În orice caz, se va permite întotdeauna întoarcerea la reședință. În ceea ce privește vizitele la alte case decât cele de reședință, în zona galbenă acestea vor fi permise doar dacă se află în aceeași regiuni, dar întotdeauna pentru maximum două persoane (cu excepția copiilor sub 14 ani și a persoanelor cu dizabilități), o dată pe zi și în perioada legală în care deplasările sunt permise, care rămâne de la 22:00 până la 5:00.

Restaurante și vizite la prieteni și rude

 

Pentru cei ce vă aflați în zona galbenă va fi posibil să mergeți la restaurant pentru prânz , în timp ce în zona portocalie și roșie acestea vor fi închise. În zona portocalie puteți merge în vizită la prieteni și rude respectând aceleași reguli ca în zona galbenă, dar fară să ieșiti din oraș. În zona galbenă și portocalie este permis să mergeți la o a doua casă deținută, chiar și în afara regiunii, dar numai dacă aparține familiei. Dacă a doua casă se află în zona roșie sau portocaliu închis nu vă va fi permisă deplasarea. 

Sălile de sport și piscinele  rămân închise

 

În ceea ce privește sălile de sport și piscinele, acestea rămân închise. În noul Dpcm, contactul și sporturile de echipă sunt interzise. Activitatea motorie individuală și în aer liber este permisă, dar având în vedere creșterea numărului de infecții, experții italieni spun că este încă devreme să se mergă mai departe cu relaxarea restricțiilor din acest sector. În proiectul decretului, închiderea instalațiilor de schi este de asemenea menționată: stațiunile vor rămâne închise până pe 6 aprilie, chiar și în zona galbenă. Prin urmare, pentru sărbătorile de Paști, pârtiile de schi vor fi închise. 

 

Deschiderea cinematografelor și a teatrelor


În schimb, ne îndreptăm spre redeschiderea cinematografelor și teatrelor din data de 27 martie . În zona galbenă se vor putea relua spectacole de teatru , concertele și proiecțiile de filme , dar întotdeauna cu respectarea protocoalelor de siguranță care asigură o distanță de cel puțin un metru între spectatori, obligația de a purta o mască și număr de persoane limitat. 

Frizeriile și coafoarele, închise în zona roșie

 

În zona roșie sunt închise aceste servicii. În acest domeniu, activitățile legate de serviciile de înfrumusețare sunt suspendate, se precizează în document. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel