Noi restricții în mall-uri și supermarketuri: Autorităţile române anunţă controale şi amenzi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Reguli şi restricţii de sărbători vor fi şi în centrele comerciale, doar că va fi cel puţin dificil să fie respectate. Ofertele făcute de magazine în această perioadă au provocat deja haos. Şi va fi tot mai rău. Autorităţile anunţă controale şi amenzi pentru a descuraja aglomeraţia din magazine.

Pe şosele, dar şi în marile centre comerciale se duce o cursă contracronometru. Febra cumpărăturilor i-a făcut pe români să uite că suntem în plină criză sanitară şi au dat buzna în magazine.

„Aglomerare la o promoţie de un anumit produs, care nu este admisibilă. Nicio aglomerare nu ar trebui să se întâmple, pentru că riscul de infecţie bineînţeles că este mai crescut”, a declarat, la Observator, Emilian Popovici, vicepreşedinte Societatea Română de Epidemiologie.

„Mă sperie modul în care oamenii tratează lucrurile. Dacă oamenii ar trata altfel, poate numărul ar scădea”, spune un om.

 

Traian Berbeceanu: „Vor limita numărul de clienţi”

 

Doar că acum e pe dos. Numărul de cazuri de Covid creşte, în timp ce oamenii deja nu mai ţin cont de absolut nicio restricţie. Iar de la oficiali vin recomandări.

„În cazul mall-urilor, agenţii de pază cu care au contract să aibă în vedere faptul că în magazinele de pe galerii să nu fie foarte mulţi oameni în acelaşi timp. Vor limita numărul de clienţi”, a spus Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

„Voi încerca să fac cumpărăturile mai la ore atipice. Nu ştiu dacă toată lumea va face la fel. Cred că mai ţine şi de fiecare persoană în parte. Nu ştiu ce ar putea autorităţile să facă mai mult decât în momentul de faţă”, afirmă o persoană.

 

Coşurile de cumpărături nu vor fi interzise

 

Comercianţii se bucură de clienţi şi nu văd nevoia unor restricţii mai dure, faţă de ce avem deja, respectiv masca obligatorie, triaj epidemiologic şi păstrarea distanţei. Retailerii vorbesc de controale mai amănunţite la intrarea în centrele comerciale, dar şi de acţiuni de igienizare în locurile aglomerate, fără a da totuşi detalii despre cum anume se vor desfăşura toate.

„În zona rafturilor să încercăm să folosim mai mult personal, în anumite momente, pentru a evita aceste aglomerări”, a declarat George Badescu, director executiv AMRCR.

Coşurile de cumpărături nu vor fi interzise, aşa cum s-a vehiculat. În schimb, autorităţile au anunţat că în această perioadă vor face controale mai dese, iar cei care încalcă regulile vor fi amendaţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel