Noi recorduri atinse producția de energie regenerabilă. Preţurile la energie în Spania au scăzut până aproape de zero

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Spania a atins un nou record de producție în ceea ce privește energia eoliană și solară. Acesta este motivul pentru care prețul energiei a ajuns, joi, la doar 4.80 euro pe megawatt/oră (MWh). 

 

În luna februarie, prețurile energiei electrice în Spania au înregistrat o cădere dramatică, pe fondul unei producții record de energie eoliană și solară. Datele adunate de Bloomberg arată că prețul pentru electricitate a ajuns, joi, la doar 4,80 euro pe megawatt-oră (MWh) în Spania, în comparație cu 63,59 euro pe MWh în Franța.

Spania a început să exporte electricitate către Franța 

 

Franța era un exportator net de electricitate, prin prisma producției semnificative de energie nucleară. Totuși, de pe 21 februarie 2024, Spania a început să exporte electricitate către Franța, datorită noilor recorduri atinse în producția de energie regenerabilă. 

Cu 50,8% din mixul său de electricitate provenind din surse regenerabile în 2023, Spania a depășit alte țări europene în acest domeniu. Investițiile semnificative din ultimii 10 ani în capacitățile de energie solară și eoliană au contribuit la această performanță. În timp ce hidroenergia reprezenta anterior cea mai mare sursă de energie regenerabilă, acum reprezintă aproximativ 10% din producția totală.

Cu o creștere semnificativă a capacităților de energie solară și eoliană, Spania își consolidează poziția în topul european al producției de energie regenerabilă. Potrivit Rystad Energy, "traiectoria Spaniei în energiile solare și eoliene prezintă perspective remarcabile de creștere în anii următori".

-------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel