Noi orori ale armatei lui Putin ies la iveală în Ucraina: "99% din cadavrele exhumate prezentau semne de moarte violentă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

"99%" dintre cadavrele exhumate vineri la Izium, un oraș din estul Ucrainei recent recucerit de la ruși, "prezentau semne de moarte violentă", a declarat seara guvernatorul regional Oleg Synegoubov, citat de AFP.  

Ofițerul ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubinets, a declarat pe Telegram că "probabil că au fost torturați și uciși peste 1.000 de cetățeni ucraineni în teritoriile eliberate din regiunea Harkov.

În Izium, "există mai multe cadavre cu mâinile legate la spate, iar o persoană este îngropată cu o frânghie în jurul gâtului. Evident, acești oameni au fost torturați și executați", a declarat Sinegoubov pe Telegram, însoțindu-și mesajul cu fotografii ale sutelor de morminte găsite în apropiere de Izium, potrivit Hotnews.

Potrivit acestuia, "450 de cadavre de civili cu urme de moarte violentă și tortură au fost îngropate" în acest sit descoperit de autoritățile ucrainene.

Mai devreme în cursul zilei, un jurnalist AFP a putut vedea cel puțin un cadavru cu mâinile legate cu frânghii în același loc, dar nu a putut stabili imediat dacă era vorba de un civil sau de un soldat, deoarece corpul era prea deteriorat.

Pe Telegram, Oleg Sinegoubov a declarat că "au existat și copii" printre cadavrele exhumate în cursul zilei de către cei "200 de agenți și experți" care lucrează la fața locului.

"Cadavrele vor fi trimise la autopsie pentru a determina cauza exactă a morții", a spus el. El a adăugat: "Fiecare deces va fi investigat și va deveni o dovadă a crimelor de război ale Rusiei în instanțele internaționale”.

"Amploarea crimelor comise (de ruși) la Izum este enormă", a declarat el, denunțând "teroarea sângeroasă și brutală".

Contraofensiva lansată la începutul lunii septembrie de armata ucraineană în regiune a permis recucerirea unor teritorii ocupate anterior de trupele Moscovei.

Acuzată anterior de crime de război în alte părți ale Ucrainei, inclusiv în jurul Kievului în primele săptămâni ale conflictului, Moscova a respins întotdeauna aceste acuzații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel