Noi cazuri de COVID într-o ţară în care nu a fost raportat niciun caz în ultimele săptămâni. Ar fi pornit de la un meci de fotbal

Andreea Cosma |
Data publicării:

Muntenegru a identificat cazuri noi de COVID-19, la două săptămâni după ce a anunţat că teritoriul ţării este liber de coronavirus, majoritatea la persoane care au asistat la un meci de fotbal la Belgrad, alături de alte mii de persoane, au declarat joi autorităţile, citate de AFP.

Autorităţile au declarat pe 2 iunie că Muntenegru, o ţară mică din Balcani unde nu a fost raportat niciun nou caz de contaminare internă după data de 5 mai, nu mai are cazuri active de COVID-19.

Cu toate acestea, Jevto Erakovic, directorul Centrului Clinic din Podgorica, capitala Muntenegrului, a anunţat joi nouă cazuri "importate", denunţând "comportamentul anumitor indivizi iresponsabili".

Dintre aceste cazuri noi, şapte sunt ale unor cetăţeni muntenegreni care s-au deplasat săptămâna trecută la Belgrad, în Serbia vecină, pentru a participa la derby-ul dintre Partizan şi Steaua Roşie, cei doi mari rivali ai fotbalului sârb.

Întâlnirea, o semifinală din Cupa Serbiei, a avut loc în faţa a 16.000 de spectatori, ţara autorizând, după ridicarea restricţiilor, organizarea întâlnirilor în aer liber fără limitarea numărului de persoane.

"Este clar că deplasarea cetăţenilor noştri la derby-ul desfăşurat la Belgrad a provocat situaţia pe care o avem astăzi", a declarat medicul, care se aşteaptă "la un număr mai mare de cazuri noi în zilele următoare".

Până în prezent, ţara cu 620.000 de locuitori a înregistrat nouă decese provocate de COVID-19 şi 333 de contaminări.

Muntenegru şi-a redeschis graniţele la 1 iunie pentru cetăţenii ţărilor care înregistrează mai puţin de 25 de contaminări la 100.000 de locuitori, ceea ce exclude Serbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel