„Niște români v-au spart contul. Dați-ne banii ca să-i ținem în siguranță“: Escrocheria cu români, din Germania, dejucata de un pensionar

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Doi  infractori, care se dădeau drept polițiști, au ajuns în atenția oamenilor legii cu ajutorul unui pensionar, pe care se pregăteau să-l lase fără 30.000 de euro. 

Înșelătoria este deja cunoscută de polițiștii din Germania. Escrocii se prefac că sunt polițiști și merg la bătrânii care locuiesc singuri și îi jefuiesc. Un pensionar, care era țintit ca victimă a doi escroci, a reușit să-i dea pe mâna polițiștilor adevărați. Acum cei doi  trebuie să răspundă în instanță pentru acțiunile lor.

Cei doi bărbați, în vârstă de 24, respectiv, 44 de ani, sunt acuzați de tentativă de înșelăciune. Bărbații ar fi încercat să înșele un bătrân, de 77 de ani, de suma de 30.000 de euro. În acest scop, bătrânul a fost sunat, pe data de 24 noiembrie 2020, de o persoană necunoscută, care i-a spus la telefon că niște infractori români i-au spart contul. De aceea, i-au cerut bătrânului să retragă suma de 30.000 de euro și să predea banii presupușilor polițiști, ca să fie în siguranță, relatează mopo.de

Potrivit rechizitoriului, pensionarul a răspuns apelanților, a luat banii și a anunțat poliția federală. În momentul în care unul dintre cei doi infractori s-a prezentat la vârstnic, prefăcându-se că este polițist și a cerut suma de 30.000 de euro, au apărut și polițiștii reali. Prin urmare, escrocul a fost arestat. Marți, el și complicele lui au fost judecați la tribunalul districtual din Hamburg, fiind acuzați și de fraudă.  

De altfel, nu este pentru prima dată când infractorii folosesc această metodă de jaf. Mai exact, aceștia se dau drept polițiști și îi avertizează pe bătrâni că sunt vizați de „o bandă de hoți români”, care intenționează să-i jefuiască și omoare.

 

„Atenție la hoții români! Vor să vă ucidă!”: Metoda care a lăsat o bătrână din Germania fără un milion de Euro

 

Autoritățile din orașul german Bielefeld au deschis o anchetă, după ce, în luna august, o bătrână a fost păgubită de bunuri în valoare totală de peste jumătate de milion de euro. Autorii s-au dat drept polițiști și au avertizat-o pe femeie că era vizată de „o bandă de hoți români”, avertizând-o că au date că aceștia ar vrea să o tâlhărească și apoi să o omoare.

Bandiții au contactat-o telefonic pe femeia de 80 de ani, prezentându-se drept polițiști. I-au spus că tocmai au identificat niște hoți români care acționau în cartier și care vizau persoane în vârstă, cu o situație materială bună și că din informațiile lor, urmează să fie următoarea victimă a lor.  Mai mult, falșii polițiști i-au spus chiar că au o înregistrarea cu ei în care ar spune că urmează să o tâlhărească, apoi să o omoare și că trebuie să se ducă imediat într-o locație de siguranță și să predea obiectele sale de valoare pentru a fi puse la adăpost în cazul atacului.

 

Victima a apelat la poliție, după ce a fost înșelată

 

Femeia de 80 de ani din Bielefeld a dat crezare farsorilor de la celălalt capăt al firului, denumiți „mistreți“ în jargonul de specialitate, mai ales că i-au promis că poliția îi va aduce ulterior și obiectele de valoare în siguranță. Un cuvânt de cod a fost convenit pentru recunoaștere reciprocă. Când cei doi falși polițiști, care sunt acum judecați, s-au prezentat la pensionara Bielefeld, au luat doar obiectele prețioase, cu o valoare de 1,039 milioane de euro, dar au lăsat-o în urmă pe presupusa victimă și nu au mai dus-o undeva în siguranță, așa cum conveniseră la telefon, potrivit westfalen-blatt.de

Femeia a început să se alarmeze și să suspecteze frauda și a alarmat adevărata poliție, spunându-le despre cele două polițiste care au plecat de la ea cu trei pungi pline cu aur, argint și cărți de credit. Cele două au fost prinse a scurt timp: Două femeie, de 31 respectiv 29 de ani din Germania au fost arestat opt săptămâni mai târziu, dar mare parte din averea femeii dispăruse de mult.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel