Nicuşor Dan: cerere de finanţare prin PNRR pentru proiectul de modernizare a semaforizării; Suma solicitată este de 6 milioane de euro

Alexandra Curtache / 16 mai, 21:27
Nicuşor Dan: cerere de finanţare prin PNRR pentru proiectul de modernizare a semaforizării; Suma solicitată este de 6 milioane de euro Foto: Captură video youtube
Nicuşor Dan: cerere de finanţare prin PNRR pentru proiectul de modernizare a semaforizării; Suma solicitată este de 6 milioane de euro Foto: Captură video youtube

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a depus cerere de finanţare prin PNRR pentru o primă etapă din proiectul de modernizare şi extindere a semaforizării inteligente.

Suma solicitată prin PNRR este de 6 milioane de euro (fără TVA).

"Am depus azi o cerere de finanţare prin PNRR pentru o primă etapă din proiectul de modernizare şi extindere a semaforizării inteligente, suma solicitată prin PNRR fiind de 6 milioane de euro (fără TVA).

În parteneriat cu primăriile de sector, Primăria Generală va lucra la modernizarea şi integrarea în sistemul de management al traficului a semafoarelor de pe 5 mari axe de circulaţie din oraş, precum şi la studiul de fezabilitate pentru toate intersecţiile care vor fi incluse în final în sistemul de semaforizare inteligentă", precizează edilul-şef, pe Facebook.

 

Cea mai mare parte a banilor va veni prin PNRRPotrivit acestuia, cea mai mare parte a banilor va veni prin PNRR, dar vor exista "cofinanţări semnificative" şi din partea Primăriei Capitalei plus sectoarele.

"Scopul final e să reducem timpii de aşteptare în trafic, ceea ce va contribui indirect şi la reducerea poluării auto", menţionează Nicuşor Dan.

Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri depunerea cererii de finanţare cu titlul "Modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă şi prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creşterii siguranţei rutiere, fluidizării traficului şi reducerii poluării".

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este prevăzută la 29.536.200 lei fără TVA.

Tot vineri, Consiliile Locale ale Sectoarelor 1, 2, 4, 5 şi 6 au adoptat proiecte privind extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în Capitală.

Hotărârile aprobă asocierea şi acordul de parteneriat dintre Municipalitate şi autorităţile locale din Capitală, mai puţin cea din Sectorul 3, pentru depunerea cererii cu finanţare cu titlul "Modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului Bucureşti-Ilfov) şi prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creşterii siguranţei rutiere, fluidizării traficului şi reducerii poluării" prin PNRR şi valoarea maximă eligibilă a proiectului de circa 29,5 milioane de lei fără TVA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0