Nicu Ștefănuță: Primăria București are mai mulți angajați decât UE

Narcis Popa / 3 noi 2018, 08:41 Salveaza PDF Comentarii

Nicu Ștefănuță, membru USR, a făcut un calcul și susține că în acest moment Primăria București are mai mulți angajați decât toate instituțiile Uniunii Europene. El susține că numărul de angajați ai Primăriei București, cu tot cu regii, a ajuns la 45 000, în timp ce Uniunea Europeană are doar 43 000.  

"Politica locală este politică europeană (uneori și în sensuri neașteptate)

Toată politica, inclusiv europeană, e locală, spune un dicton. Voi vorbi astfel tot mai mult de felul în care acest lucru să se și simtă, adică de #europenizarea cu adevărat a României.

Încep azi cu un adevăr care ar trebui să ne pună pe gânduri. Ceea ce se întâmplă la nivelul Primăriei Bucureștiului în materie de personal nu este serviciu cetățenesc, ci clientelism mascat.

Gabriela Firea a umflat aparatul administrativ în așa măsură încât azi el este egal cu întreg personalul Uniunii Europene.

Da, ați auzit bine. 45.000 (București) vs. 43.500 (întreaga UE).

Cu diferența notabilă că unii servesc 3 milioane de oameni, iar alții 500 de milioane. S-a ajuns la acest număr adăugând la personalul și regiile existente și cele 22 de companii municipale. Cifra nu include personalul de la instituții subordonate și primării de sector.

Simțiți, dragi bucureșteni, o grijă mai mare din partea aparatului administrativ al primăriei, crescut semnificativ?

Eu consider că nu așa servim o capitală europeană, ci investind, oferind servicii de calitate, urmând exemple și contacte europene la îndemână," este mesajul lui Nicu Ștefănuță. 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

8 mar 2021, 07:27 in Știri
Horoscop, luni, 8 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy