Nicolicea, DEPUTAT PSD, propuneri demne de un REGIM NEDEMOCRATIC: Deputaţii vocali, SUSPENDAȚI şi daţi afară cu FORȚA

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a făcut propuneri de modificare a regulamentului Parlamentului demne de un regim nedemocrat.

Nicolicea a depus un proiect de modificare a Regulamentului prin care deputații cu abateri disciplinare ar putea fi suspendați de la activitățile parlamentare între două și treizeci de zile lucrătoare.

-Perturbarea activității parlamentare prin nerespectarea normelor de conduită, de curtoazie și de disciplină parlamentară

Blocarea activității parlamentare.

 Nicolicea vrea să adauge în regulament și o sancțiune pentru abaterile de la regulament:

Fără a aduce atingere dreptului de vot în ședința de plen și sub rezerva respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activitățile Parlamentului pentru o perioadă cuprinsă între două și treizeci de zile lucrătoare.

Suspendarea unui deputat ar urma să fie decisă în plen, prin votul deputaților.

Propunerea lui Eugen Nicolicea urmează să fie dezbătută și supusă la vot.

Astfel, la articolul 154, deputatul sau deputaţii care tulbură dezbaterile sau creează dezordine, preşedintele de şedinţă le poate retrage cuvântul şi dacă nici aşa nu se calmează, pot fi daţi afară din sală, iar secretarul de şedinţă "asigură, fără întârziere, punerea în aplicare a unei astfel de măsuri disciplinare cu ajutorul personalului D.A.I. al Camerei Deputaţilor."

O altă modificare, propusă în articolul 243, este aceea ca deputaţilor care tulbură dezbaterile sau creează dezordine să li se ""suspende  temporar participarea parlamentarului la o parte sau la toate activităţile  pe o perioadă de timp cuprinsă între două şi treizeci de zile lucrătoare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel