Nicolas Sarkozy, inculpat pentru CORUPȚIE. Ultimă oră

Narcis Popa |
Data publicării:

Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy a fost inculpat, miercuri, pentru acte de corupţie, într-o investigaţie privind interceptări telefonice, afirmă surse judiciare citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Înalta Curte de Casaţie a validat miercuri trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy. Instanţa supremă a respins apelul formulat de Thierry Herzog, avocatul lui Nicolas Sarkozy.

Fostul preşedinte al Franţei încerca să evite un proces pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Dosarul se referă la finanţarea ilegală a campaniei electorale de către moştenitoarea companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt. Parchetul Naţional Financiar (PNF) a cerut în octombrie 2017 trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy pentru "corupţie, trafic de influenţă şi încălcarea secretului profesional" în acest caz.

Nicolas Sarkozy este acuzat că a încercat să obţină în 2014, prin intermediul avocatului său, informaţii secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat al Curţii de Casaţie în dosarul Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informaţiilor secrete despre conversaţii telefonice interceptate în anchetă.

Procurorii francezi au interceptat conversaţiile lui Sarkozy în contextul anchetei privind acceptarea unor donaţii ilegale din partea moştenitoarei companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt, decedată în septembrie 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel