Nepotul lui Pablo Escobar a găsit 18 milioane de dolari ascunşi în peretele unui apartament

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un nepot al cunoscutului traficant de droguri columbian Pablo Escobar spune că a găsit 18 milioane de dolari în numerar ascunşi în peretele casei unchiului său. Nicolas Escobar a afirmat că o „viziune” i-a spus exact unde să caute banii în apartamentul din Medellin, relatează presa locală.

Nicolas Escobar, nepotul lui Pablo Escobar, a declarat presei columbiene că nu a fost prima dată când a găsit lucruri în ascunzătorile unchiului său. El a mai spus că a descoperit un stilou de aur, telefoane prin satelit, o maşină de scris şi o rolă de film nedezvoltată, relatează Independent.

Escobar, care locuieşte în apartament de cinci ani, spune că unele bancnote sunt deteriorate şi inutilizabile.

Pablo Escobar a petrecut zeci de ani luptându-se cu guvernul columbian pentru a evita extrădarea în SUA şi a fost în cele din urmă ucis într-un raid poliţiei în 1993.

5.000 de crime doar între 1989 şi 1993

 

Narcoteroristul şi-a format cartelul la Medellin la sfârşitul anilor 1970 şi, în anii `80, făcea contrabandă cu 80% din cocaină vândută în SUA.

Escobar, supranumit „Regele Cocainei”, a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, pe măsură ce afacerea sa atragea venituri estimate la 420 de milioane de dolari pe săptămână.

În 1989, a fost clasat ca al şaptelea cel mai bogat om din lume.

„El Patron”, a fost arestat de autorităţi în 1991 şi ţinut într-o închisoare auto-proiectată numită Catedrala, unde putea alege deţinuţii şi a continuat să-şi conducă operaţiunile.

Oficialii estimează că cartelul lui Escobar a fost în spatele a peste 5.000 de crime doar între 1989 şi 1993, ptrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel