Negresă cu ciocolată și cireșe, un desert incredibil de aromat. Care este secretul cofetarilor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
 Negresă cu ciocolată și cireșe, un desert incredibil de aromat. Care este secretul cofetarilor / Foto: Captură video youtube
Negresă cu ciocolată și cireșe, un desert incredibil de aromat. Care este secretul cofetarilor / Foto: Captură video youtube

Aceasta este cea mai bună negresă cu ciocolată și cireșe! Este făcută cu ciocolată și pudră de cacao și acoperită cu cireșe proaspete și chiar mai multă ciocolată sub formă de ganache.

Dacă vă place ciocolata, atunci aceste negrese cu cireșe sunt pentru voi. Probabil ați mai mâncat negrese, dar niciodată vreuna care să conțină 500 g de ciocolată și să fie atât de bună.

Nebunie absolută de ciocolată! Ciocolată în rețeta de negresă, ciocolată pe negresă și multe cireșe proaspete și suculente pentru ca totul să fie perfect.


Negresă cu ciocolată și cireșe - Ingrediente 


- 200 g de făină de toate tipurile 
- 50 g pudră de cacao neîndulcită 
- 1 linguriță de praf de copt
- 250 g unt nesărat 
- 300 g ciocolată amăruie 
- 4 ouă mari
- 250 g zahăr brun 
- un vârf de cuțit de sare

Acoperire:

- 700 g cireșe dulci proaspete 
- 200 g ciocolată dulce-amăruie 50 % - 70 % cacao
- 500 ml de smântână tare 
- 2 linguri de pudră de cacao neîndulcită

Echipament:

- Formă de copt de aproximativ 24 x 24 cm
- Mixer electric


Negresă cu ciocolată și cireșe - Instrucțiuni


Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți forma de copt și tapetați-i fundul cu hârtie pergament, lăsând o surplombă pe două laturi.

Ingrediente uscate: Se pun la dospit. Combinați făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea într-un bol. Dați deoparte.

Se topesc ciocolata și untul: Umpleți o cratiță cu apă fierbinte, cam un sfert din capacitate. Așezați bolul termorezistent deasupra și asigurați-vă că fundul acestuia nu atinge apa. Adăugați untul tăiat cubulețe și ciocolata tocată și amestecați până se topesc și se omogenizează. Nu lăsați amestecul să se încingă prea tare, scoateți-l de pe foc dacă se încinge prea tare.

Bateți: Bateți ouăle și zahărul într-un castron mare timp de aproximativ 5 minute sau până când amestecul este gros. Amestecați imediat în amestecul de unt de ciocolată. Adăugați amestecul de făină și amestecați doar puțin, doar cât să combinați ingredientele.

Se coace: Se toarnă amestecul în forma pregătită și se nivelează. Coaceți timp de aproximativ 25 de minute. Negresele trebuie să rămână oarecum lipicioase în mijloc. Se lasă să se răcească complet în tavă.

 

Negresă cu ciocolată și cireșe - Rețeta pas cu pas

 

Acoperiți: Pregătiți cireșele. Se spală, se usucă și se curăță de sâmburi cireșele. Puneți-le deoparte.

Se topește ciocolata: Tăiați fin ciocolata. Așezați-o într-un bol mic termorezistent. Umpleți o cratiță cu apă fierbinte, cam un sfert din ea. Așezați castronul termorezistent deasupra și asigurați-vă că fundul acestuia nu atinge apa. Se amestecă până când se topește și se omogenizează.

Transferați-l într-un castron mai mare și lăsați-l să se răcească ușor în timp ce bateți frișca. Bateți frișca groasă în scurt timp. Adăugați 2 linguri de pudră de cacao și continuați să bateți până când devine tare.

Combinați: Mai întâi, încorporați doar aproximativ ¼ din frișca bătută în ciocolată. După ce a fost încorporată, îndoiți în restul. Lucrați cu atenție, dar destul de repede.

Asamblați: Așezați negresa pe un platou de servire. Întindeți aproximativ ¼ din amestecul de cremă de ciocolată peste el. Se acoperă cu aproximativ ½ din cireșele fără sâmburi. Acoperiți cu restul de cremă de ciocolată și terminați cu restul de cireșe.

Se lasă la frigider: Puneți negresele cu ciocolată și cireșe la frigider timp de aproximativ 2 ore sau până când se întăresc. Se taie în bucăți înainte de servire.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel