Negoiţă, împăcare cu Guvernul: "Diferenţa între oameni şi alte vietăţi e că noi avem cuvânt"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Primarul Sectorului 3 este gata să îngroape securea războiului cu Guvernul pe tema bugetelor locale şi susţine că, "spre deosebire de alte vietăţi, omul are cuvânt". Edilul a fost mulţumit de promisiunile primite astăzi la Guvern, potrivit cărora urmează să primească sumele pe primele trei luni ale anului laa prima rectificare bugetară.

"Mulţumesc reprezentanţilor Guvernului, doamnei premier şi domnului ministru de Finanţe că şi-au făcut timp să stea de vorbă cu noi, să ne asculte problemele şi să reanalizăm discuţia pe care am avut-o în ianuarie, ocazie cu care am şi semnat un document care prevedea anumite lucruri care nu s-au întâmplat tocmai aşa cum scria în document dar să lăsăm trecutul cum a fost.

Avem un angajament din partea doamnei premier şi a domnului ministru de Finanţe că că sumele de care amn fost vitregiţi în primele trei luni ale anului vor fi restituite la rectificarea bugetară. Pe cale de consecinţă, este un pas înainte. Avem o promisiune, să sperăm că se va întâmpla", a declarat Robert Negoiţă, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă totuşi guvenranţii nu se vor ţine de cuvânt, primarul Sectorului 3 a spus că are încredere că "sunt oameni şi au cuvânt".

"Dacă, de exemplu, plecăm de la premiza că nu avem cuvânt, nu are rost să ne mai vedem. Vreau să vă spun un lucru cât se poate de clar în care cred. Diferenţa între noi oamenii şi celelalte vietăţi este fix asta, că noi oamenii avem cuvânt. Dacă nici pe ăsta nu îl mai avem, nu e nicio diferenţă. Eu am credinţa că suntem cu toţii oameni şi atunci când discutăm nişte lucruri şi ne angajăm, ele se şi întâmplă", a conchis edilul.

Luni, Negoiţă a afirmat că în ceea ce priveşte rectificarea bugetară nu a fost îndeplinită promisiunea suplimentării cu 60% a bugetelor locale.

"Au promis 60%. Banii pe primele trei luni au fost furaţi de către Guvern. Primăriile sunt văduvite de acele sume. Avem un angajament (de la Guvern - n.r.) de genul că o să rezolve această problemă, dar dacă acest angajament este la fel de credibil... (...) Noroc că am mai încasat nişte bani acum şi cred că ne încropim de salarii, bursele nu le plătim de trei luni de zile şi în ceea ce priveşte investiţiile avem un credit", a declarat ieri Robert Negoiţă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel